miercuri, 6 decembrie, 2023

Decizia istorică a ICCJ din această seară il poate scapa pe Dumitru Buzatu – fostul presedinte CJ VASLUI de un nou mandat de arest preventiv

Distribuie:

Publicat:

Decizia istorică a ICCJ de a bloca supravegherile ilegale schimbă regulile jocului pentru procurori. Practica de a autoriza investigatori sub acoperire fără mandat distinct de la judecător, invocând un mandat existent pentru supraveghere tehnică, a fost stopată. Această hotărâre accentuează necesitatea obținerii aprobării judecătorului pentru fiecare pas al investigației, inclusiv pentru utilizarea investigatorilor sub acoperire.

În contextul actual, această schimbare poate avea implicații semnificative pentru Dumitru Buzatu, fostul președinte al CJ Vaslui, prins în flagrant într-un caz de mită. Procurorii vor trebui să respecte acum procedurile legale și să obțină mandat distinct pentru utilizarea investigatorilor sub acoperire. Astfel, această decizie poate influența viitorul său în ceea ce privește posibilitatea de a evita un nou arest preventiv. Rămâne de văzut cum se va folosi această prevedere în cazul său și cum vor specula avocații asupra noilor reguli.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img