luni, 26 februarie, 2024

Declarațiile controversate ale Arhiepiscopului Teodosie: „Cel care se căsătoreşte cu o femeie divorțată comite adulter”

Distribuie:

Publicat:

În ultima emisiune săptămânală la Radio Dobrogea, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a stârnit din nou controverse, susținând că bărbatul care se căsătorește cu o femeie divorțată comite adulter. Această declarație a provocat reacții aprinse din partea opiniei publice și a adus în atenție o serie de alte afirmații controversate făcute de către acesta în trecut.

În cadrul emisiunii, ÎPS Teodosie a fost întrebat dacă este un păcat pentru un bărbat necăsătorit să se căsătorească cu o femeie divorțată. Răspunsul său a fost ferm: „Dacă este divorțată, tot preotul trebuie să lămurească. A vrut ea să divorțeze? Dacă a vrut ea să divorțeze, cel necăsătorit, dacă se căsătorește cu ea, săvârșește adulter, cum spune Mântuitorul.”

Această afirmație se adaugă unei serii de declarații controversate pe care ÎPS Teodosie le-a făcut în trecut, inclusiv referitoare la femei și rolul lor în Biserică. În Ajunul Bobotezei, Arhiepiscopul Tomisului a declarat că aghiasma mare nu poate fi băută de către femeile aflate în perioada „neputinței”, iar într-o emisiune ulterioară la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului, a întărit aceste afirmații, afirmând că femeile în această situație nu pot lua nici aghiasmă, nici anafură și nu pot merge la altar sau săruta icoanele.

În plus, în anul 2021, Arhiepiscopul Tomisului a declarat că femeile nu au roluri importante în Biserică și că acest lucru nu este discriminare, ci este o consecință a condiției lor. Afirmațiile sale au stârnit critici și dezaprobare din partea multor persoane și organizații care susțin egalitatea de gen și respectarea drepturilor femeilor.

În concluzie, declarațiile lui ÎPS Teodosie continuă să genereze polemici și să atragă atenția asupra pozițiilor conservatoare și controversate ale acestuia în ceea ce privește femeile și alte aspecte legate de societate și religie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img