duminică, 3 martie, 2024

Deputatul și fostul ministru al sănătății, huseanul Nelu Tătaru, solicită reforme fiscale în cadrul Partidului Național Liberal

Distribuie:

Publicat:

 Propunerile lui Tătaru pentru o fiscalitate mai prietenoasă cu mediul de afaceri și investițiile

 Deputatul Nelu Tătaru, cunoscut și pentru mandatul său anterior ca ministru al sănătății, a făcut o declarație puternică astăzi pe rețelele de socializare. În cadrul postării sale de pe Facebook, el a cerut reforme fiscale semnificative în cadrul Partidului Național Liberal (PNL), subliniind necesitatea de a crea un mediu fiscal mai prietenos pentru investitori și mediul de afaceri din România.

În mesajul său, Tătaru a afirmat că este gata să se angajeze în cadrul Biroului Politic Național al PNL pentru a susține aceste reforme, cu condiția ca ele să includă câteva elemente cheie. El a propus reducerea cotei unice de impozitare, menținerea cotei actuale de TVA, păstrarea cotei de 8% a impozitului pe dividende și creșterea pragului pentru microîntreprinderi la 500.000 de euro. De asemenea, el a subliniat importanța plafonării contribuțiilor sociale la PFA-uri și a implementării unui pachet de facilități fiscale pentru investiții de peste 50 de milioane de euro în România.

Deputatul Tătaru a argumentat că astfel de măsuri fiscale ar putea atrage investiții străine în țară, generând locuri de muncă și stabilitate economică. El a subliniat importanța nevoii de soluții practice pentru problemele economice ale României și a pledat pentru reducerea cheltuielilor de funcționare ale statului și combaterea evaziunii fiscale.

În încheierea postării sale, Tătaru a subliniat că viitorul României depinde de acțiunile luate acum și a îndemnat la acțiune concretă și rezultate, nu doar la promisiuni. Mesajul său a stârnit un val de reacții și discuții în mediul online, reflectând interesul public pentru reformele fiscale propuse.

Cu această poziție fermă privind reformele fiscale, Nelu Tătaru pare să devină un avocat al schimbărilor economice semnificative în partidul său și în politica națională, pregătit să susțină mediul privat și investițiile în România într-un moment crucial pentru dezvoltarea economică a țării.

” 𝗔𝗺 𝘃𝗼𝘁𝗮𝘁 🗳️ astăzi în Biroul Politic Național #PNL 𝗮𝗻𝗴𝗮𝗷𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗿𝗮̆𝘀𝗽𝘂𝗻𝗱𝗲𝗿𝗶𝗶 𝗚𝘂𝘃𝗲𝗿𝗻𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗽𝗲 𝗺𝗮̆𝘀𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗿𝗲𝗱𝘂𝗰𝗲𝗿𝗲 𝗮 𝗰𝗵𝗲𝗹𝘁𝘂𝗶𝗲𝗹𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗳𝗶𝘀𝗰𝗮𝗹𝗲, CU CONDIȚIA ca în actul asumării să fie cuprinse 𝗲𝗹𝗲𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲 𝗲𝘀𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗮𝗹𝗲, precum:

🔛 𝗽𝗮̆𝘀𝘁𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 cotei unice de impozitare;

🛃 𝗺𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗻𝗲𝗿𝗲𝗮 cotei de TVA;
(creșterea TVA-ului va produce efecte în lanț)

🇷🇴 𝗺𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗻𝗲𝗿𝗲𝗮 cotei actuale de 8% a impozitului pe dividende;

🏗️ 𝗽𝗮̆𝘀𝘁𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 pragului de 500.000€ pentru microîntreprinderi;

𝘀𝘂𝘀𝘁̦𝗶𝗻𝗲𝗿𝗲𝗮 profesiilor liberale și plafonarea CASS la PFA-uri;

💰 𝗶𝗻𝘁𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝗲𝗿𝗲𝗮 𝘂𝗻𝘂𝗶 𝗽𝗮𝗰𝗵𝗲𝘁 𝗱𝗲 𝗳𝗮𝗰𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶 𝗳𝗶𝘀𝗰𝗮𝗹𝗲 pentru investițiile de peste 50 de milioane € în România.

Avem nevoie de investiții!
Românii au nevoie de locuri de muncă! Românii au nevoie de stabilitate și de lipsa grijei zilei de mâine, iar investițiile sunt generatoare de locuri de muncă, de progres și de stabilitate economică.

Am intrat în această coaliție pentru a reprezenta 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘀𝗲𝗹𝗲 𝗿𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗹𝗼𝗿, pentru a apăra mediul privat și investițiile atât de necesare României.

Cred că toate măsurile pot fi implementate și că putem progresa fără a crește inutil povara românului de rând!

România are nevoie de soluții, de oameni care înțeleg nevoile societății și care sunt capabili să câștige încredere prin fapte, nu vorbe.

Este atât de necesară reducerea cheltuielilor de funcționare a statului, este imperios necesar un plan de acțiune concret de reducere și eficientizare a cheltuielilor publice!!!

Avem nevoie să combatem evaziunea fiscală, un fenomen extrem de vizibil, dar care pare că de multe ori „alunecă” nevăzut.

Istoria nu uită, timpul este cel mai aprig martor al fiecăruia dintre noi, iar viitorul trebuie să NU mai fie unul al dezamăgirilor.

Oamenii vor să audă: “am făcut”….s-au saturat de “vom face, vom vedea, vom discuta”.

Toate acestea sunt realități! Concluzii în urma unei radiografii reale a societății în care trăim!

Viitorul depinde de acest ACUM… așadar, să începem să corectăm, să vindecăm acolo unde se poate și să tăiem “buruiana” de la rădăcină acolo unde este necesar. ” se arata in postarea sa de pe reteaua de socializare

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img