vineri, 19 aprilie, 2024

Deputatul vasluian Eduard-Andrei Popica aduce în atenție proiectul de lege pentru interzicerea comercializării băuturilor energizante către minori – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Deputatul Eduard-Andrei Popica, reprezentant al județului Vaslui în Camera Deputaților, a votat în plenul legislativului pentru un proiect de lege menit să interzică comercializarea băuturilor energizante către minori și în instituții de sănătate sau destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate.

Scopul acestui proiect este de a proteja copiii de potențialele riscuri asociate consumului acestui tip de băuturi toxice. Ca parte a măsurilor propuse, proiectul de lege prevede amenzi semnificative pentru localurile care încalcă această interdicție. Astfel, amenzile variază între 5.000 și 20.000 de lei pentru localurile care vând băuturi energizante minorilor, iar în cazul repetării contravenției, activitatea acestora poate fi suspendată pentru o perioadă de până la 30 de zile.

De asemenea, se prevăd sancțiuni între 10.000 și 30.000 de lei pentru vânzarea sau oferirea cu titlu gratuit a băuturilor energizante minorilor în unități de învățământ, unități sanitare sau în unități de ocrotire a oamenilor defavorizați.

Deputatul Popica a exprimat recunoștința sa față de părinți și cadrele didactice pentru contribuția lor la forma finală a legii, precum și față de colegii din PSD și din alte partide care au înțeles importanța acestui demers și au votat în favoarea sa.

În continuare, în cadrul Comisiei Juridice de Disciplină și Imunități, se lucrează la alte legi importante, printre care se numără interzicerea jocurilor de noroc sau comercializarea țigărilor electronice către minori.

Aceste inițiative legislative reflectă angajamentul deputatului Eduard-Andrei Popica și al echipei sale pentru protejarea cetățenilor, cu accent deosebit pe tineri și pe combaterea factorilor de risc pentru sănătatea acestora.

📍Am votat in Plenul Camerei Deputatilor proiectul de lege care reglementează interzicerea comercializării băuturilor energizante către minori și în instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate.
📍Prin acest proiect protejam copiii de pericolul la care sunt expuși consumând acest tip de băuturi toxice.
👉 Ca și sancțiuni, proiectul de lege prevede amenzi de la 5.000 de lei la 20.000 de lei, pentru localurile care vor vinde minorilor energizante, iar dacă repetă contravenţia, li se poate suspenda activitatea pe o perioadă de până la 30 de zile.
👉Totodata, am prevăzut amenzi cuprinse între 10.000 de lei şi 30.000 de lei, dacă vânzarea sau/şi oferirea cu titlu gratuit a băuturilor energizante minorilor au loc în unităţi de învăţământ, în unităţi sanitare sau în unităţi de ocrotire a oamenilor defavorizaţi.
🙏Mulțumesc părinților și cadrelor didactice care, în ciuda opoziției producătorilor, au contribuit la forma finală a legii și colegilor din PSD, dar și celor de la alte partide care au înțeles importanța acesteia și au votat-o.
👉În continuare, în cadrul Comisiei Juridice de Disciplina și imunități, lucrăm la alte legi importante, făcute să protejeze cetățenii, cum ar fi: interzicerea jocurilor de noroc sau comercializarea țigărilor electronice către minori.
#PSD #protecție #apărămcopiii #LegiBune” ” se arata in postarea deputatului de pe reteaua de socializare

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img