vineri, 19 aprilie, 2024

Deputatul vasluian Eduard Andrei Popica, membru al partidului social democrat, propune crearea unui Registru Național Automatizat pentru infractorii din domeniul traficului de droguri – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Astăzi, în cadrul Comisiei Juridice de Disciplină și Imunități, precum și în plenul Camerei Deputaților, deputatul vasluian Eduard Andrei Popica, membru al partidului social democrat, a susținut un proiect de lege menit să instituie un Registru Național Automatizat pentru persoanele condamnate pentru infracțiuni legate de traficul de droguri.

Conform declarațiilor sale, acest demers vine ca răspuns la informațiile alarmante cu privire la creșterea traficului și consumului de droguri, semnalate atât în spațiul public, cât și de către instituțiile abilitate ale statului. Propunerea deputatului social democrat vasluian vizează lărgirea categoriilor de persoane introduse în acest registru, incluzând și individuale care au primit pedepse cu suspendare sub supraveghere.

Printre modificările aduse proiectului se numără corelarea datelor din Cazierul Judiciar cu cele din Registrul propus, precum și eliminarea din evidență a persoanelor condamnate care au decedat. Scopul acestor ajustări este de a consolida măsurile de prevenție împotriva infracțiunilor din sfera traficului de droguri și de a contribui la combaterea acestui fenomen.

Propunerea legislativă a deputatului vasluian și membru al partidului social democrat, Eduard Andrei Popica, a fost primită cu interes și urmează să fie supusă dezbaterii și votului în cadrul Camerei Deputaților, într-un efort de a întări legislația în domeniul combaterii traficului de droguri și protejării societății împotriva acestui flagel.

📍Având în vedere informațiile din spațiul public, precum și cele aduse la cunoștință de instituțiile abilitate ale statului cu privire la creșterea traficului și a consumului de droguri, astăzi, atât in Comisia Juridică de Disciplina și Imunități, cat și în plenul Camerei Deputatilor am dezbătut și susținut în același timp un proiect de lege prin care se crează cadrul necesar pentru organizarea unui Registru Național Automatizat în care sunt introduse persoanele care au comis infracțiuni din sfera traficului de droguri.
📍Prin modificările depuse astăzi în cadrul comisiei, am lărgit aria persoanelor care sunt introduse în acest Registru, în sensul ca am adăugat și acele persoane care au fost condamnate cu suspendarea pedepsei sub supraveghere.
📍De asemenea am hotărât corelarea datelor din Cazierul Judiciar cu cele aflate în Registrului și scoaterea din evidența acestuia a persoanelor condamnate care au decedat.
📍Proiectul de lege vine ca o măsură de prevenție împotriva infracțiunilor din sfera traficului de droguri punând umărul, într-o oarecare măsură si la combaterea acestui fenomen. ” se arata in postare

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img