marți, 5 decembrie, 2023

Dramatic: un vasluian si-a r fi incendiat casa din localitatea Bârzești – FOTO

Distribuie:

Publicat:

În seara zilei de marți, 19 septembrie, comunitatea locală din Bârzești, comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui, a fost martora unui eveniment mai puțin obișnuit. Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit prompt, mobilizând două autospeciale de stingere cu apă, o ambulanță tip C1 (TIM), o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate pentru a limita și stinge flăcările izbucnite într-un incendiu de locuință.

Incendiul a izbucnit într-o locuință cu parter și etaj, acoperind o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați la momentul sosirii pompierilor. Acesta reprezenta un pericol real de propagare la locuințele din apropiere și la o anexă gospodărească.

Situația a fost complicată de faptul că la începutul intervenției, proprietarul locuinței nu a putut fi găsit. Însă, pe măsură ce pompierii au acționat pentru stingerea incendiului și protejarea celorlalte bunuri, un bărbat a fost descoperit într-o anexă gospodărească, în stare de inconștiență. Exista suspiciunea că acesta ar putea fi proprietarul locuinței afectate de incendiu.

Bărbatul în cauză a fost imediat preluat de echipajele medicale și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, unde i se acordă îngrijiri medicale de urgență. Starea sa era gravă, iar se pare că inconștiența sa era asociată unei posibile comă alcoolice.

Potrivit primelor investigații, cauza izbucnirii incendiului ar fi fost acțiunea intenționată a proprietarului locuinței, care a folosit o butelie pentru a incendia casa. Acest incident survine după mai multe zile în care bărbatul amenințase că va da foc locuinței sale. Autoritățile continuă să investigheze cazul pentru a stabili circumstanțele exacte și eventualele consecințe legale.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img