4 modalităţi de a crea un website pentru afaceri mici

0
53

A fi online este esential pentru o afacere, indiferent daca porniti o afacere noua sau lansati un website pentru o afacere existenta. Pentru afaceri, indiferent daca vorbim de o spalatorie auto sau de o multinationala, prezenta online nu mai este astazi optionala insa alegerea modului in care veti realiza primii pasi online poate ridica unele intrebari.

Dacă nu aţi creat niciodată un website şi nici nu sunteţi o persoana "tehnica", numărul de opţuni disponibile poate fi copleşitor.

Vă prezentăm în acest articol patru opţiuni diferite pentru crearea unui website pentru afaceri mici, împreună cu avantajele şi dezavantajele fiecărei abordări.

1. Crearea unui website pentru o afacere mica cu ajutorul unui web developer

Aceasta este opţiunea pe care probabil o cunoaşteţi deja. Există sute de programatori web cu experienta cu ajutorul carora puteţi să vă construiţi un website. Dacă doriţi să creaţi un website mare, puternic, plin de funcţii, atunci probabil că aceasta este cea mai bună opţiune pe care să o utilizaţi. Dacă însă vă doriţi un website mai mic, de prezentare, există opţiuni mai ieftine, care să răspundă nevoilor dvs. la fel de bine.

Atunci când alegeţi să lucraţi cu un programator web asiguraţi-vă că acesta poate îndeplini cerinţele dvs. la un preţ pe care vi-l permiteţi. Studiaţi portofoliul programarului sau cereţi părerea celor care au lucrat cu programatorul respectiv.

Partea negativa a acestei metode ar fi costul potenţial ridicat al angajării unui programator. În plus, luaţi în calcul viitoare actualizări ale websitului şi asiguraţi-vă că programatorul va fi disponibil pentru intretinerea ulterioara. Nu veţi dori să căutaţi programatorul de fiecare dată când doriţi o mică modificare sau să fiţi taxat în plus pentru funcţionalităţi existente care prezintă diverse bug-uri de funcţionare.

2. Utilizarea unui website builder

Dacă doriţi să creaţi un website rapid şi uşor, la preţ mic, atunci crearea unui website pentru afaceri mici utilizând un website builder (sau "constructor de websituri") poate fi varianta potrivită pentru dvs.

Dacă doriţi să creaţi un website axat pe furnizarea de informaţii clienţilor, precum prezentarea unui portofoliu, websitul unui restaurant sau un website care să vă genereze lead-uri, aceasta este cea mai bună opţiune.

Un alt mare avantaj al utilizării unui website builder este faptul că vă puteţi crea propriul website fără a fi necesare cunoştinţe de programare. Utilizând o interfaţă care cuprinde template-uri (şabloane) şi module tip drag-and-drop puteţi crea un website care să se potrivească cerinţelor dvs., apoi să îl actualizaţi cu uşurinţă ori de câte ori doriţi.

In general, serviciile de gazduire web precum HostX.ro includ un website builder integrat in abonamentele oferite.

În plus, există o serie întreagă de instrumente de marketing integrate care acoperă domenii precum optimizarea motoarelor de căutare, social media și e-mail.

Unul din dezavantajele unui website builder este ca nu veți putea crea un website complex, mare, folosind această metodă, însă există multe companii care nu vor avea nevoie de un site mare și complex.

4. Creaţi un website pentru afaceri mici de la zero

Puteţi învăţa să vă construiţi propriul website de la zero, unic şi distinctiv, fără a deţine un buget alocat în acest sens, însă trebuie să fiţi realişti cu privire la ceea ce puteţi obţine şi la cât de repede puteţi obţine.

Programatorii web petrec ani întregi învăţând acest "skill", aşa că nu veţi putea construi un site web complex având doar câteva săptămâni de cursuri online sau citind documentatii. Însă având perseverenţă şi dăruire, nu există niciun motiv pentru care să nu puteţi învăţa să construiţi site-uri web.

Va fi necesar să învăţaţi limbaje de programare şi instrumente de bază precum HTML, CSS, managementul bazei de date, FTP, etc. Apoi va trebui să planificaţi şi să vă proiectaţi websitul; să transferati designul in format web folosind HTML şi CSS, să îl faceţi dinamic, iar apoi să încărcaţi toate fişierele sursă pe serverul web.

Cu toate acestea, dacă aveţi nevoie rapid de un website, mic şi simplu, aceasta nu este cea mai bună opţiune. Dacă învăţarea unui nou skill nu este pe lista dvs. de opţiuni, puteţi opta pentru una dintre cele trei soluţii de mai sus.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.