duminică, 5 mai, 2024

Efecte secundare ale nasterii premature: Boala grava la care sunt expuse femeile/ STUDIU

Distribuie:

Publicat:

Femeile care au născut prematur au un risc crescut de a dezvolta o boală cardiacă ischemică pe parcursul vieții, independent de alți factori de risc, potrivit unui nou studiu.

Femeile care au născut înainte de cea de-a 37-a săptămână de sarcină au un risc crescut de a dezvolta cardiopatie ischemică pe parcursul vieții, independent de alți factori de risc, cum ar fi indicele de masă corporală (IMC) sau fumatul, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Colegiului American de Cardiologie. Rezultatele studiului sugerează că istoricul nașterilor ar trebui inclus în procedurile de evaluare a riscului cardiovascular la femei.

Risc de hipertensiune, diabet, hiperglicemie

Nașterea prematură este definită ca orice naștere care are loc la mai puțin de 37 de săptămâni. S-a constatat că femeile care au născut prematur au avut risc mai mare de hipertensiune, diabet și hiperlipidemie, care sunt la rândul lor factori de risc pentru boala cardiacă ischemică.

În timp ce studiile anterioare au arătat asocieri între nașterea prematură și riscurile viitoare de cardiopatie ischemică, riscurile pe termen lung ale acestei afecțiuni pentru femei de-a lungul vieții lor și modul în care acestea variază în funcție de durata sarcinii a rămas neclară, potrivit doc.ro.

Mai mult, nu au fost evaluate contribuțiile relative ale factorilor familiali (genetici și/sau de mediu) împărtășiți versus efectele directe ale nașterii premature asupra dezvoltării cardiopatiei iscehmice. Acesta este primul studiu care a evaluat influența potențială a factorilor familiali nemăsurați asupra asociațiilor dintre nașterea prematură și viitorul risc al mamei de a face cardiopatie ischemică.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img