Eroii zilei în județul Vaslui: Intervenția promptă a echipajului de la Ambulanța Județeană salvează viața unui pacient în stop cardiorespirator la Zăpodeni – FOTO

0
160

Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui a răspuns joi, 7 martie, prompt unei solicitări de urgență în localitatea Zăpodeni, unde un pacient în vârstă de 52 de ani se confrunta cu probleme medicale acute. O ambulanță B2 a fost rapid trimisă la fața locului și a găsit pacientul conștient, dar experimentând dureri toracice severe.

Echipajul medical a acționat rapid, transmitând datele cazului prin sistemul de telemedicină către dispeceratul din Iași. În ciuda intervenției rapide, pacientul a suferit un stop cardiorespirator în scurt timp. Cu toate acestea, asistența medicală de urgență nu s-a lăsat intimidată și a început imediat manevrele de resuscitare cardiopulmonară.

Într-o operațiune coordonată și precisă, asistenta medicală a administrat un șoc electric extern folosind defibrilarea semiautomată, în timp ce ambulanțierul efectua masaj cardiac extern alternativ cu ventilație mecanică. Grație acestor eforturi concertate, inima pacientului a fost repornită, iar acesta a recăpătat conștiența.

În sprijinul intervenției inițiale a sosit și un echipaj C2, echipat cu medic, care a preluat pacientul conștient și stabil, oferindu-i tratamentul corespunzător înainte de a-l transporta în regim de urgență la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Această intervenție exemplară subliniază profesionalismul și promptitudinea echipei medicale de urgență din județul Vaslui, salvând vieți și asigurând îngrijirea adecvată a pacienților în cele mai critice momente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.