UPDATE: HUSEANUL PIROMAN DIN VAMA ALBITA. Si-a incendiat masina in care transporta tigari de contrabanda.

0
126


UPDATE19:00: Parchetul de pe langa Judecatoria Husi. In baza art. 202 alin. (1), dispune arestarea preventiva a inculpatului CACIULA ALEXANDRU CONSTANTIN, pentru savarsirea infractiunii de distrugere prin incendiere, fapta prev. si ped. de art. 253 al.1, pe o perioada de 30 zile, incepand cu data de 31.07.2014 si pana la data de 29.08.2014 inclusiv. In temeiul art. 202 al.4 lit. d NCPP. Respinge cererea inculpatului de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura arestului la domiciliu.

–––––––––––––––––––––––––––––––––
Politisti de frontiera vasluieni
au intocmit dosar penal pentru distrugere unui cetatean roman care si-a incendiat autoturismul in care transporta tigari de contrabanda.

Miercuri, 30 iulie, in jurul orei 18.20, la P.T.F. Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman Constantin Alexandru. CACIULA, in varsta de 30 de ani, domiciliat in HUSI,judetul Vaslui, conducand un autoturism marca Ford.

     Avand suspiciuni cu privire la faptul ca cetateanul respectiv este implicat in traficul cu tigari, s-a solicitat lucratorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra persoanei si mijlocului de transport, in garajul destinat controalelor fizice, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse intr-un locas special amenajat, in bordul autoturismului, mai multe pachete cu tigari.

    In momentul descoperirii tigarilor, Alexandru Constantin CACIULA, soferul masinii, s-a deplasat brusc spre portbagajul acesteia, de unde a scos o sticla cu un lichid inflamabil pe care l-a aruncat pe bordul masinii, in zona tigarilor descoperite, provocand un incendiu puternic care s-a extins si la un alt autoturism aflat in garajul alaturat.
In timpul incidentului, nicio persoana nu a fost ranita, dar pentru stingerea incendiului a fost necesara interventia unui echipaj de pompieri.

    “Politistii de frontiera i-au intocmit barbatului lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de “distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare a unui bun, savarsita prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc si daca este de natura sa puna in pericol alte persoane sau bunuri”, iar pe pe numele lui, Parchetul de pe langa Judecatoria Husi a emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de azi sa fie prezentat instantei, cu propunere de arestare preventiva.” a declarat Nelu Zaharia, purtator de cuvant al S.T.P.F. Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.