Un vames se intalnea zilnic cu Ion care ducea pe bicicleta spre Republica Moldova cate doi saci de nisip. Dupa luni intregi in care a crezut ca face contrabanda cu ceva, vamesul si-a luat inima in dinti si l-a intrebat

0
36

Nu este satisfactie mai mare pentru un vames ca momentul in care are o captura importanta la locul de munca. Sefii il apreciaza, ajunge vedeta la TV si toata lumea ii recunoaste calitatile. Insa un vames a avut parte de aventura vietii sale cu un barbat care tranzita aproape zilnic granita.

Era o zi obisnuita atunci cand Mihai Popescu, vames la granita cu Republica Moldova, l-a observat pe Ion Gheorghe cu doi saci mari pe spate, in timp ce trecea granita in Republica Moldova. Conform procedurii, vamesul a inceput sa ii puna intrebari. Unde se duce, dar si ce are in saci. Raspunsul a venit sec: Nisip.

Insa vamesul nu s-a lasat convins de raspuns, a taiat un sac, a trimis nisipul la labortator si l-a tinut peste noapte pe Ion . Rezultatul analizelor i-a dat dreptate lui Ion, iar vamesul a fost nevoit sa isi ceara scuze si sa il lase pe barbat sa treaca linistit.

Insa in zilele urmatoare, povestea s-a repetat, iar vamesul a inceput sa nu mai doarma noptile din cauza curiozitatii. Nu se poate asa ceva, sigur Ion face ceva necurat, iar el trebuia sa afle cat mai curand.

Iar intr-o zi, dupa multe luni, dorinta i s-a implinit. Era duminica atunci cand vamesul a intrat intr-un bar, iar acolo l-a observat pe Ion care se afla la o masa cu prietenii sai. Cunoscandu-se deja foarte bine, vamesul s-a apropiat de barbat si i-a marturisit ca intr-o zi va afla adevarul. Va descoperi cu ce face el contrabanda, ca sigur nu este nevinovat. Si l-a implorat sa ii spuna adevarul care il macina de atata timp.

Raspunsul nu s-a lasat asteptat, iar Ion i-a facut o marturisire care l-a facut pe vames sa isi puna mainile in cap. De atata timp, el facea contrabanda cu, da, ati ghicit bine, BICICLETE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.