joi, 29 februarie, 2024

Rusia reia importurile de fructe proaspete din R.Moldova

Distribuie:

Publicat:

Rusia este pregatita sa reia importul de fructe proaspete din Republica Moldova, in special al fructelor de sezon, cum ar fi cirese, prune, piersici, nectarine sau caise, se mentioneaza intr-o declaratie data publicitatii marti seara de Serviciul federal de control veterinar si fitosanitar de la Moscova (Rosselhoznadzor) si citata de Sputnik.md.

Aceasta declaratie intervine in urma discutiei telefonice purtate marti de seful adjunct al Rosselhoznadzor, Iulia Svabauskene, si directorul Agentiei nationale pentru protectia consumatorilor din Republica Moldova, Iuri Carp.

Convorbirea telefonica a avut loc la initiativa Chisinaului, care si-a exprimat dorinta de a furniza pe piata rusa fructe de sezon, indica biroul de presa al Serviciului de control veterinar si fitosanitar de la Moscova.

Responsabila Rosselhoznadzor a subliniat ca livrarile de cirese, prune, piersici, nectarine si caise ar putea fi reluate doar dupa ce expertii rusi se vor fi familiarizat cu activitatea Agentiei nationale pentru protectia consumatorilor din Republica Moldova, precum si cu activitatea filialelor acesteia in regiuni.

Partea rusa intentioneaza in acest caz sa instituie o monitorizare privind securitatea biologica in locurile de cultivare a fructelor in Republica Moldova, precum si mecanisme de certificare fitosanitara a produselor exportate.sursa:stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img