joi, 2 mai, 2024

Femeile sunt mai fericite cu parteneri mai putin atragatori decat ele

Distribuie:

Publicat:

Un nou studiu vine sa confirme faptul ca femeile se simt mai fericitecu parteneri mai putin atragatori decat ele. Poate enervant pentru doamne, dar multi dintre barbatii nu sunt la fel de interesati daca mai prezinta interes pentru sotiile lor.

Un studiu efectuat de Universitatea de Stat din Florida a constatat ca relatiile si casatoriile heterosexuale tind sa aiba mai mult succes atunci cand femela este cea mai atractiva, scrie ladbible.com. Cele peste 110 cupluri analizate timp de patru luni, au fost de acord sa le fie evaluata activitatea zilnic. in plus, ca parte a studiului, ei au primit si un chestionar de completat, care a analizat dorinta acestora de a arata intr-un mod atragator, noteaza adevarul.ro. 

„Rezultatele au aratat ca un sot atragator din punct de vedere fizic poate avea consecinte negative asupra partenerelor, mai ales daca acestea nu sunt mai attractive decat partenerii lor“, spune cercetatorul Tania Reynolds. Cercetatorii au descoperit ca femeile care aveau soti mai atractivi se supuneau diferitelor diete si tratamente pentru a pierde in greutate si a arata mai bine, lucru care contribuia la scaderea nivelului lor de fericire. in cazul cuplurilor in care ambii parteneri erau peste medie ca nivel de atractivitate, acestia au simtit mai putin nevoia de a-si schimba stilul de viata, inregistrand o rata mai mare a nivelului de fericire. Poate enervant pentru femei, dar cercetatorii sustin ca barbatii nu pareau influentati de presiunea aspectului partenerelor. 

„Motivatiile barbatilor nu au fost asociate in mod semnificativ cu propria lor atractivitate in comparatie cu cea a sotiilor“, se arata in studiu. Barbatii care au simtit ca nu mai sunt atractivi pentru partenerele lor au fost mai putin determinati sa-si schimbe obiceiurile pentru a rata mai bine.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img