Filmul „Bucuresti, unde esti? „, de Vlad Petri, in cinematografele romanesti din 13 iunie

0
56

Documentarul „Bucuresti, unde esti?”, de Vlad Petri, care prezinta evenimentele din 2012 petrecute in Piata Universitatii din Bucuresti, concentrandu-se pe atmosfera strazii si povestile protestatarilor, va avea premiera in cinematografele romanesti pe 13 iunie.

 Ce au in comun un fost ofiter de politie, un dresor de caini, fondatorul unui partid politic si protestatarii antiguvern? Cu totii s-au intalnit pe strazile Bucurestiului la 23 de ani de la Revolutie.

La 23 de ani de la Revolutie, romanii se intorc pe strazile Bucurestiului, recucerind spatiul public. Regizorul le urmareste povestile pe parcursul unui an, de la debutul protestelor pana la referendumul pentru demiterea presedintelui. Un film despre oameni in acelasi timp impulsivi si curajosi, pierduti si devastati, despre o revolutie care devine o absurditate tragica. Acesta nu e un film didactic despre un eveniment politic, ci mai degraba un portret intim, personal, despre oameni si povestile lor din strada, potrivit comunicatului remis MEDIAFAX de distribuitorul Transilvania Film.

„Pentru mine, acest film, dincolo de a fi un jurnal al evenimentelor din 2012, reprezinta o posibilitate de a investiga rolul meu de cineast si documentarist in reprezentarea realitatii si chestionarea societatii in care traiesc”, a spus Vlad Petri.

Regizor de film si fotograf ale carui proiecte sunt axate pe probleme sociale si politice, desfasurate in Romania si in tarile din Orientul Mijlociu, Vlad Petri este masterand in antropologie vizuala si media la Universitatea Freie din Berlin. „Bucuresti, unde esti?” este primul sau lungmetraj.

Filmul, selectat in competitia oficiala a Festivalului International de Film de la Rotterdam si la cel de la Odessa, a fost proiectat de curand in avanpremiera la Festivalul Filmului European, organizat de Institutul Cultural Roman in Bucuresti, unde a castigat premiul publicului. „Bucuresti, unde esti?” va putea fi vazut si la Cluj-Napoca, la cea de-a 13-a editie a Festivalul International de Film Transilvania (TIFF).

Lungmetrajul „Bucuresti, unde esti?” este o productie Activ Docs si este distribuit in Romania de Transilvania Film.

In cinematografele romanesti va rula incepand cu 13 iunie, in urmatoarele orase: Botosani (Cinema Unirea), Brasov (Cityplex), Cluj-Napoca (Cinema Victoria), Constanta (Cityplex), Craiova (Cinema Modern), Iasi (Cinema Republica), Piatra Neamt (Cinema Dacia) si Bucuresti (Cinema Elvira Popescu, Cinema Europa, Noul Cinematograf al Regizorului Roman, Union si Cinema Studio si la TIFF Bucuresti).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.