Finalizarea proiectelor transfrontaliere de la Grădinița 1 și 12 Huși în parteneriat cu Grădinița Romanița din Varnița, Raionul Anenii Noi, Republica Moldova.- FOTO

0
1510

Proiectele Transnaționale de Educație online fără hotare: ”Prăjiturile copilăriei” – Grădinița 1 Huși și cele două proiecte ”Povești călătoare” ”Obiceiuri și Tradiții la Români”de la Grădinița 12 Huși în parteneriat cu Grădinița Creșa ”Romanița” Varnița, Raionul Anenii Noi, Republica Moldova, ne-a adunat în Ziua de 12 Mai pentru a disemina activitățile desfășurate în cadrul parteneriatului.

Scopul acestor proiecte a fost de a atrage și de a implica instituțiile partenere în activitatea educativă, în vederea cunoașterii specificului învățământului preșcolar din cele două țări prin schimbul de bune practici, dezvoltarea unor relații de colaborare și prietenie între cadrele didactice și copii, promovarea şi educarea unor atitudini pozitive a copiilor de vârstă preşcolară faţă de tradițiile culinare- prăjiturile copilăriei, față de literatura pentru copii – poveşti, față de obiceiuri și tradiții.

Cele două unități initiatoare, alături de d-l primar Ing. Ioan Ciupilan și Consilier Sergiu Boeru din cadrul Primăriei Mun.Huși, d-na Prof. Bejan Cristina Nicoleta- Inspector Școlar pentru Educație Timpurie din cadrul I.Ş.J.Vaslui, România, au fost gazde, pe parcursul zilei, pentru delegația din Republica Moldova, reprezentată de doamna Șmîga Margarita, director la Grădinița-Creșă,,Romanița”, Varnița, Raionul Anenii Noi, din cadrul Primăriei Varnița: Primar Alexandr Nichitenco şi doamna Tatiana Placinta Rusu, specialistă principală, DGECT Anenii Noi.

Oaspeții au vizitat: Episcopia Hușilor, Casa de Cultură, Colegiul Agricol ,,Dimitrie Cantemir,, Huși – Muzeul Viticol, Crama și Vinoteca.

A fost o zi în care emoțiile transmise de cei mici, ne-a bucurat inimile și au creat amintiri de neuitat.

“La cele două unități preșcolare, etalon din Mun. Huși, sunt cadre didactice profesioniste dedicate meseriei de dascăl, comunitatea nostră se mândrește cu astfel de educatori inimosi care pun bazele educatiei timpuri, formand oamenii de care noi avem nevoie mai tarziu.


Le felicit, le urez sanatate, mult succes si le asigur de toata aprecierea, consideratia si sprijinul Consiliului Local pentru desfasurarea unui proces instructiv-educativ de calitate.” a declarat ing. Ciupilan Ioan – Primarul municipiului Husi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.