luni, 15 aprilie, 2024

Doliu la Penitenciarul Iaşi. A murit Tina, cel mai curajos câine de serviciu, care a descoperit sute de telefoane interzise în închisoare

Distribuie:

Publicat:

Penitenciarul Iași trece prin momente de tristețe, deoarece a pierdut unul dintre cei mai demni, curajoși și loiali colegi – Tina, cățelușul care le-a fost alături timp de un deceniu. Colegii ei au transmis o veste adânc regretată pe rețelele sociale, anunțând că Tina a plecat dintre noi la vârsta de 12 ani.

“Ne înclinăm capetele în semn de respect pentru Tina, un câine polițist curajos, un simbol al devotamentului și loialității, care și-a slujit comunitatea cu demnitate și devotament. Astăzi am pierdut un “camarad ” minunat pentru colegii Penitenciarului Iași, un “prieten” credincios, un cățel frumos și muncitor care a contribuit mult la misiunile efectuate în cadrul sectorului operativ! Cu inimile pline de recunoștință, vom păstra vie amintirea ei, iar legătura sa cu agentul de poliție a fost una de nezdruncinat. Dumnezeu să o ierte!”, a anunţat Penitenciarul Iaşi.

Un câine erou, de temut în penitenciar

Am primit-o la vârsta de trei luni, am urmat toate etapele de pregătire, stagiu formare şi stagiu perfecţionare pentru detecţie telefoane mobile. Tina a făcut parte din primul contingent de câini dresaţi pentru detecţie telefoane mobile, din România. În cei 10 ani de activitate, Tina a participat la sute de acţiuni şi percheziţii în penitenciarele din zona Moldovei şi a contribuit la descoperirea a sute de telefoane mobile interzise în sistemul penitenciar. Tina a participat la zeci de activităţi de promovare a şcolilor de ofiţeri şi subofiţeri de penitenciare prin demonstraţii de lucru şi interacţiune cu elevi din diferite instituţii de învăţământ, interacţionand cu elevii şi fiind în centrul atenţiei tot timpul”, a descris-o Hermeniuc Marius.

Câinii de serviciu nu primesc grade profesionale și nici nu li se acordă recunoaștere post-mortem. Cel care a avut onoarea de a o instrui și a lucrat alături de Tina timp de un deceniu a declarat: “După 10 ani de activitate în sistem, Tina a fost pensionată și a rămas în familia mea, considerată un membru deplin al acesteia din prima zi.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img