marți, 5 decembrie, 2023

Povestea florarului care plantează crizanteme în amintirea mamei, gratis, în fața Spitalului din Sibiu: “Mă vede din Cer. Vreau să știe că am rămas același om bun”

Distribuie:

Publicat:

Florin Oprița, un florar din Sibiu, își dedică toamnele plantării crizantemelor multicolore în fața Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgență ca un omagiu adus mamei sale, care a fost o angajată devotată a acestei instituții medicale și care, din păcate, a decedat înainte de a-și putea bucura de pensie. Acest gest plin de afecțiune și recunoștință este o dovadă a legăturii puternice dintre Florin și florile pe care le îngrijește cu atâta pasiune. El crede că aceste flori i-au dat puterea de a depăși momentele dificile din viața sa și, în schimb, el le oferă grijă neîncetată de la primele ore ale dimineții până seara.

Povestea lui Florin a devenit cunoscută pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Sibiu, iar aceasta ne oferă o imagine emoționantă a transformării sale. De la o carieră inițială în construcții în străinătate, a suferit o perioadă de boală gravă care l-a adus aproape de moarte. Cu recunoștință în inimă, el a ales să-și dedice viața florilor, considerând că acestea i-au salvat viața.

Florin Oprița a construit o seră în Cristian, la doar 5 minute de Sibiu, unde cultivă diverse flori, iar soția sa, Andreea, îi este alături și îl ajută în această frumoasă pasiune. El a renunțat la sculele de construcții și le-a înlocuit cu unelte de grădină, toate necesare pentru a deveni un adevărat floricultor.

Însă viața i-a pregătit și încercări. În vara trecută, a fost victima unui jaf în care hoții i-au furat majoritatea uneltelor și o roabă. Cu toate acestea, Florin a ales să nu se lase descurajat și să meargă mai departe, demonstrând astfel reziliența sa.

După noaptea furtului, Florin a decis să planteze flori în timpul zilei și să-și păzească culturile colorate în timpul nopții, dormind într-un microbuz. Acest sacrificiu este o modalitate de a-și proteja munca sa și pasiunea pentru flori. El nu judecă hoții, crezând că poate au fost într-o situație mai dificilă decât el.

Cu toate acestea, cel mai impresionant gest al lui Florin Oprița este plantearea crizantemelor multicolore în fiecare toamnă în fața Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Această acțiune o face din dragoste pentru mama sa, care a lucrat în această unitate medicală timp de 33 de ani și a fost infirmieră la Ginecologie. Chiar dacă mama sa nu a ajuns să se bucure de pensie, Florin dorește să continue să-i aducă flori în amintire, pentru ca ea să știe că el rămâne un om bun și că încă este “băiatul ei”.

Astăzi, Florin a sosit de la serele sale din Cristian încărcat cu flori, alături de soția sa, Andreea. Ei au descărcat cu grijă cutiile de flori și le-au așezat în fața Unității de Primiri Urgențe. Prin această acțiune, florile lui Florin Oprița aduc bucurie atât pacienților care vin în căutare de ajutor, cât și familiilor acestora și personalului medical. În plus, Florin Oprița poate fi găsit în fiecare sămbătă la Piața Volantă Transilvania și vinerea în curtea Consiliului Județean Sibiu, alături de alți producători locali. El este un exemplu elocvent al oamenilor care muncesc din greu și care nu uită să împărtășească bucuria cu ceilalți, oferindu-le prilejul de a se bucura de frumusețea florilor create cu pasiune și grijă, indiferent de momentul zilei sau al nopții.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img