marți, 5 decembrie, 2023

Impactul măsurilor fiscale asupra economiei: avertismentul vicepreședintelui CFA România

Distribuie:

Publicat:

“Impactul Noilor Măsuri Fiscale Asupra Populației și Companiilor”

Vicepreședintele CFA România, Adrian Codîrlașu, a ridicat semne de întrebare cu privire la propunerile de impozitare a companiilor elaborate de Guvern. El avertizează că aceste măsuri ar putea afecta direct populația.

“Impozit pe Cifra de Afaceri: Un Alt Mod de a Spune TVA”

Codîrlașu compară noile impozite cu TVA-ul și explică că impozitul pe cifra de afaceri este, de fapt, o formă modificată a TVA-ului. El subliniază că cu cât există mai multe etape în lanțul de aprovizionare, cu atât se acumulează taxe suplimentare, ceea ce va duce la creșterea prețurilor pentru consumatori.

“Impactul Asupra Inflației”

Conform estimărilor lui Codîrlașu, impactul asupra inflației este așteptat să fie între 1 și 2 puncte procentuale în anul următor, ca rezultat al impozitului pe cifra de afaceri și a reducerilor aplicate la TVA.

“Pledează pentru Echitate Fiscală și Simplitate”

El susține o abordare mai simplă și echitabilă în impozitare, pledând pentru o cotă unică care să se aplice tuturor, indiferent de impozitarea profitului sau a salariilor. Codîrlașu subliniază că facilitățile fiscale ar trebui să fie temporare și eliminate după ce își ating scopul.

“Studiu al Consiliului Fiscal: Posibile Soluții”

El menționează un studiu realizat de Consiliul Fiscal în anul precedent, care sugerează că eliminarea facilităților fiscale ar putea aduce venituri suplimentare la bugetul de stat, contribuind la rezolvarea problemelor fiscale curente.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img