sâmbătă, 20 aprilie, 2024

In timpul decolarii si aterizarii avionului, multi oameni se plang de dureri de urechi greu de suportat. De ce?

Distribuie:

Publicat:

In timpul decolarii si aterizarii avionului, multi oameni se plang de dureri de urechi greu de suportat. Aceste simptome pot sa apara din cauza modificarilor de presiune. Dr. Silviu Oprescu, medic specialist ORL: „Pot aparea ameteli, stari de vertij, tiuituri la nivelul urechilor si in cazurile severe in care presiunea este foarte mare. Pot aparea chiar rupturi de timpan.”

Mare atentie daca suferiti de alergii, infectii si sunteti raciti. Nici pasagerii sanatosi nu sunt scutiti de neplaceri. Potrivit unui studiu, oamenii risca de 100 de ori mai mult sa raceasca in timpul zborului decat in viata de zi cu zi, din cauza spatiului inchis si a umiditatii reduse. Dr. Silviu Oprescu, medic specialist ORL: „Daca suntem foarte raciti, daca avem posibilitatea, poate ar fi bine sa amanam zborul. Ar trebuie sa ne curatam foarte bine nasul si prin asta intelegem toaleta fosei nazale si suflatul fiecarei fose nazale in parte inainte de momentul zborului.”

In timpul zborului medicii recomanda manevre de egalizare a presiunii. Pe romaneste, inghititul, bautul si chiar mestecatul unei gume. Dr. Silviu Oprescu, medic specialist ORL: „Un alt sfat util este acela de a nu dormi in timpul coboratului. In timpul somnului inghititul, care este una dintre manevrele de egalizare a presiunii, este mult mai rar decat in timpul starii de veghe.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img