vineri, 19 aprilie, 2024

Incendiu de locuinta in localitatea vasluiana Moara Domnească din comuna Văleni – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă, o ambulanță SMURD tip B2 și 14 pompieri militari, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Moara Domnească, comuna Văleni.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperișului (pe o suprafață de aproximativ 160 de metri pătrați) și în camera centralei termice, existând pericolul de extindere la nivelul întregii locuințe, al unui garaj, dar și al unei case aflate foarte aproape de locul focarului. Persoanele din locuință se autoevacuaseră până la sosirea pompierilor. După evaluarea acestora, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Intervenția a fost una foarte dificilă din cauza suprafeței mari afectate de incendiu. După aproximativ trei ore, incendiul a fost lichidat.

Au ars: circa 120 metri pătrați acoperiș din tablă și țiglă pe astereală din lemn, 20 metri pătrați izolație termică din polistiren, două uși, trei ferestre, două televizoare, piese din mobilier și bunuri electrocasnice, un boiler, diverse alte bunuri din material plastic și produse textile.

S-au degradat: 160 metri învelitoare din tablă și țiglă, 40 metri pătrați tencuială, 40 metri pătrați izolație termică, piese de mobilier și bunuri electrocasnice.
Au fost afectate de fum: 360 metri pătrați tencuială, zece camere, piese de mobilier și bunuri electrocasnice.

Au fost salvate trei camere, garajul și locuința învecinată.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img