Incident șocant în județul Vaslui: Un bărbat amenințat cu arma de către un pădurar de vânătoare în miezul nopții – FOTO

0
2483

Într-un incident șocant petrecut joi noaptea în localitatea Lunca, județul Vaslui, un caz de braconaj și amenințare cu armă a fost semnalat autorităților. Conform informațiilor furnizate de un martor ocular cat si de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vaslui, evenimentul a avut loc pe fondul de vânătoare 47 din Siliștea, iar cei care sunt in prim plan sunt identificați ca fiind Ionel Popa, persoana care deținea arma, și Hurduc Vasile, cel care se afla la volan. Conform martorului ocular, ambii se aflau sub influența băuturilor alcoolice, insa, acest lucru nu il poate demonstra nimeni la momentul actual.

Situația a fost adusă la cunoștința opiniei publice de către un martor ocular al incidentului, care a declarat pentru bzv.ro că el și un prieten se aflau în acel moment la paza culturilor de porumb din zonă. Cei doi barbati au pătruns cu un autovehicul de teren pe terenul lor, amenințându-i cu o armă de vânătoare și declarându-le că intenționează să-i împuște. Ceea ce adaugă un element extrem de grav în acest incident este faptul că pădurarul de vânătoare, Ionel Popa, a îndreptat arma către cele două persoane neînarmate.
În momentul în care agresorii au observat că sunt filmați, aceștia au fugit de la locul incidentului. Ulterior, au fost identificați ca Ionel Popa și Hurduc Vasile.

“S-a întâmplat joi noaptea , in localitatea lunca județul Vaslui , pe fondul de vânătoare 47 siliștea , domnii care ne-au agresat se numesc Ionel Popa ( cel cu arma in mână ) și Hurduc Vasile (cel de le volan ) ambii erau sub influența băuturilor alcoolice , eu și prietenul meu eram la păzit porumbul pe câmp și ei au intrat cu gipul in porumbul nostru amenințându-ne cu arma de vânătoare ca ne împușcă , noi in acel moment am sunat la 112 și am anunțat poliția , moment in care ei eu fugit cand au văzut ca sunt filmați și am sunat la 112” declara pentru bzv.ro – martorul ocular aflat la fata locului.

Într-un comunicat oficial emis de către IPJ Vaslui, se menționează că la ora 00:55 a aceleiași zile, poliția a fost sesizată prin intermediul apelului de urgență 112 cu privire la incidentul din comuna Iana, județul Vaslui, în care pădurarul de vânătoare și un alt membru al asociației de vânătoare, ambii legitimați în cadrul A.J.V.P.S. Vaslui, au surprins doi bărbați, unul dintre ei având 33 de ani și provenind din comuna Gherghești, județul Vaslui, care practicau braconaj cinegetic într-un lan de porumb. La momentul intervenției poliției, nu au fost identificate arme de vânătoare sau vânat asupra acestora.

“La data de 08 septembrie 2023, ora 00.55, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a fost sesizat, prin apel S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat, pădurar de vânătoare în cadrul A.J.V.P.S. Vaslui, pe un fond de vânătoare din comuna Iana, județul Vaslui, cu privire la faptul faptul că, în timp ce se afla la vânătoare împreună cu un alt bărbat, posesor de permis de armă și membru vanator în cadrul A.J.V.P.S. Vaslui a surprins, în aceeași zi, anterior apelului, într-un lan de porumb de pe raza localității Siliștea, comuna Iana, un barbat de 33 de ani, din comuna Gherghești, județul Vaslui, însoțit de un alt bărbat, ce săvârșesc acte de braconaj cinegetic.

Asupra acestora nu a fost identificat vânat sau arme de vânătoare.

Ulterior, în cursul zilei de 8 septembrie 2023, bărbatul de 33 de ani a formulat, la rândul său, plângere împotriva pădurarului de vânătoare și a membrului vânător, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, susținând că ar fi fost amenințați cu arma în momentul în care au fost depistați în lanul de porumb.

Cercetările sunt continuate în cele două dosare penale înregistrate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-au produs faptele sesizate și dispunerea măsurilor legale.” declara cei de la IPJ VASLUI

Cercetările sunt în curs de desfășurare în cele două dosare penale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii circumstanțelor exacte în care s-au petrecut faptele și pentru dispunerea măsurilor legale necesare. Incidentul a ridicat semne de întrebare cu privire la problema braconajului în zonă și necesitatea unei abordări ferme pentru combaterea acestui fenomen. Autoritățile au asigurat că investigațiile vor continua pentru a aduce claritate în acest caz.
Vom reveni cu detalii in acest caz deoarece este foarte grav faptul ca un paznic de vanatoare sa patrunda pe o tarla agricola privata si a amenintat cu arma o persoana. Daca acea arma s-ar fi descarcat acest lucru ar fi putut sa provoace o tragedie .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.