INCREDIBIL! Se cere demisia sefei DNA, a sefului DIICOT, procurorului general dar si a CSM-ului

0
44
Cunoscutul avocat Gheorghe Piperea afirma ca, dupa decizia CCR cu privire la conflictul dintre DNA si Guvern, ar trebui sa curga cu demisii. Cei vizati sunt sefa DNA, seful DIICOT, procurorul general, membrii alesi ai CSM, dar si liderii PSD.

Curtea Constitutionala a stabilit, luni, 27 februarie, ca DNA si-a depasit atributiunile in anchetarea OUG 13 si a incalcat principiul separatiei puterilor in stat. Piperea afirma ca, desi o lege atat de importanta precum Codul Penal nu ar trebui sa fie modificata prin OUG, sefii parchetelor ar trebui sa plece.

„Asadar, CCR a admis o sesizare privind conflictul juridic de natura constitutionala dintre puterea legsialtiva si puterea judecatoreasca, stabilind ca DNA nu avea dreptul sa ancheteze modul in care se elaboreaza un act normativ.

In urma cu doua saptamani, aceeasi CCR respinsese o sesizare similara, formulata de presedinte si de CSM, considerand ca guvernul avea dreptul sa emita ordonante de urgenta.
Nu am nicio lauda la adresa dnului Tariceanu. Dimpotriva, dupa ce s-a bucurat de raul debitorilor la banci cu credite in CHF nu am decat critici in ce-l priveste, si sentimente nu prea pozitive. Nu are niciun merit pentru aceasta victorie, asa ca sa nu se bucure.

De asemenea, continui sa cred ca nu se poate, prin ordonanta de urgenta, o lege de atat de mare importanta cum este Codul penal.

Cred ca, in conditiile actuale, este legitim sa cerem demisia tuturor celor trei sefi de parchete care, cu elan politico-revolutionar, au adus atingere principiului separatiei puterilor in stat, reglementat de art.1 alin.4 din Constitutie, intervenind in procesul legislativ si anchetand chestiuni ce tin de puterea legislativa (continutul unui act nromativ) sau de competenta CCR (caracterul urgen sau ne-urgent al unei reglementari). Tot astfel, pentru ca s-au lasat dusi de elanul politico-revolutionar al acestor luni, este legitim sa ne asteptam la demisia acelor membri ai CSM care sunt alesi (si nu membri de drept). Exceptia o reprezinta dna Baltag, singura care s-a opus la demersurile hei-rup-iste ale puterii judecatoresti din ultima vreme. Altfel, cetatenii vor avea convingerea ca traiesc intr-o republica a procurorilor, si nu intr-o republica parlamentara.
Nu am nicio lauda pentru cei din PSD. Au generat si au gestionat rau aceasta criza. Si in randurile lor ar trebui sa curga cu demisii pentru blocarea tarii in acest cerc vicios pentru mai mult de o luna de zile.

Sper, pentru binele nostru, al tuturor, ca toti politicienii, actuali sau viitori, sa ia aminte la ceea ce se intampla si sa nu mai repete nici derapajele psd-iste, nici excesul de zel al actualei opozitii. Si, in plus, sper ca actuala opozitie sa isi fixeze naibii odata un azimut. Ca in ritmul actual nu se intrevede o erodare a electoratului PSD, ci dimpotriva”, scrie Piperea pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.