joi, 22 februarie, 2024

AROGANTA:Rusia interzice si importurile la conserve de fructe si legume din Republica Moldova

Distribuie:

Publicat:

Rusia a interzis, incepand de luni, importurile de conserve de fructe si legume din Republica Moldova, dupa ce a decis sa impuna un embargo asupra fructelor moldovenesti, din cauza unei “insecte periculoase”.

 Agentia federala rusa Rospotrebnadzor a explicat ca producatorii din Republica Moldova au incalcat legea cu privire la protectia consumatorilor si au fost descoperite “inclusiv nereguli legate de standardele de marcaj si de identificare a productiei, dar si incalcari privind masa neta indicata pe ambalaj”, relateaza Jurnal de Chisinau, in pagina electronica.

Autoritatile de la Chisinau considera ca decizia de a impune aceste embargouri este generata de interese geopolitice, iar premierul Iurie Leanca a dispus autoritatilor in domeniu sa pregateasca, in regim de urgenta, o analiza detaliata privind cadrul juridic care vizeaza relatiile comerciale cu Rusia si sa vina cu propuneri.

 La sfarsitul saptamanii trecute, Rusia a interzis importurile de fructe din Republica Moldova, dupa ce a descoperit prezenta unei “insecte periculoase si daunatoare”. De asemenea, Moscova a limitat anterior importurile de carne si a amenintat cu impunerea taxelor vamale pentru produsele moldovenesti.

Agentia Federala rusa de Supraveghere Veterinara si Fitosanitara Rosselhoznadzor a precizat ca fructele din Republica Moldova au fost interzise pe piata din Rusia dupa ce a fost descoperita prezenta unei “insecte periculoase si daunatare: molia orientala”, detectata in unele dintre produsele livrate de Chisinau. Interdictia se aplica pentru mere, pere, gutui, caise, visine, cirese, piersici, nectarine si prune.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img