miercuri, 28 februarie, 2024

Kremlinul amenință cu folosirea armelor nucleare: ‘Le vom folosi sub amenințare existențială’

Distribuie:

Publicat:

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, într-un interviu acordat CNN, a refuzat să spună că Putin nu va folosi arme nucleare. El a reiterat faptul că le va folosi sub „amenințare existențială”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că scopul Rusiei în Ucraina nu este acela de a ocupa țara, a anunțat o agenție de presă de stat rusă.

De asemenea, Dmitri Peskov a declarat, potrivit Tass, că nimeni nu s-a gândit vreodată că „operațiunea militară specială" din Ucraina va dura doar câteva zile și că întreaga campanie se desfășoară în continuare conform planului.

În ceea ce privește problema armelor nucleare, care a fost ridicată de mai multe ori de la începutul războiului, el a declarat că Rusia le va folosi doar dacă însăși existența sa va fi amenințată.

Președintele Vladimir Putin a ordonat ca forțele nucleare ale Rusiei să fie în alertă, pe fondul tensiunilor cu Occidentul din cauza invaziei sale în Ucraina. De vină ar fi declarații NATO pe care acesta le consideră agresive la adresa țării.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img