Ionel Danca (PNL): Guvernul se pregateste sa imprumute 4,72 miliarde lei luna aceasta

0
59

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat, joi, că Guvernul se pregătește să se împrumute în această lună cu suma de 4,72 miliarde, după ce Executivul a împrumutat o sumă similară și în luna octombrie.

"Guvernul se pregătește să împrumute 4,72 miliarde de lei în această lună după ce în octombrie s-a împrumutat cu alte 4,7 miliarde de lei. 2 miliarde de euro, numai în ultimele 2 luni! Guvernarea PSD – ALDE a împrumutat în acest an mai mult decât s-a împrumutat România într-un an de criză economică. Veți afla cifrele oficiale astăzi dintr-o interpelare a Partidului Național Liberal. Este criză bugetară în toată regula. Într-o perioadă de creștere economică, analfabeții economici din PSD și ALDE au făcut bugetul României praf", a scris Ionel Dancă, miercuri pe Facebook.

Acesta a acuzat că liderul PSD, Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, au folosit toți banii împrumutați în consum, lucru care generează inflație.

"Toți banii din împrumuturi au fost băgați de Dragnea, Dăncila și Teodorovici în consum care provoaca inflație, fără autostrăzi, fără spitale, fără școli, fără investiții care să genereze dezvoltare economică și bunăstare pentru toți românii. Noi și generațiile viitoare vom plăti scump prostia acestei guvernări PSD – ALDE", a conchis Dancă.

Suma totală pe care Ministerul Finanțelor Publice (MFP) intenționează să o atragă de pe piețe în noiembrie este 4,74 miliarde de lei, cu 1,4% mai mult decât în luna precedentă (65 de milioane de lei), reiese din datele afișate de instituție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.