Ionut Misa, viitorul ministru al Finantelor: Va exista un impozit pe venit, in trei trepte: 1%, 2% si 3%

0
73

Guvernul doreste sa introduce impozitul pe venit pentru toate companiile, diferentiat in trei trepte: 1%, 2% si 3%, a declarat, joi, Ionut Misa, dupa audierile din Parlament.

“Cotele de impozit pe cifra de afaceri a companiilor vor fi trei. Astazi am luat in calcul, pornind de la impozitul de 1% pentru microintreprinderi pana in 500.000 de euro, ca aceasta cota sa creasca progresiv. Noi intentionam sa fie 1% pentru ceea ce exista deja astazi si 2% si 3%”, a declarat, joi, Ionut Misa.

Intrebat de ziaristi despre posibilitatea ca unele firme sa renunte sa mai faca investitii dupa introducerea noilor cote de impozit, Misa a precizat ca: “Companiile care vor declara ca nu mai fac investitii din aceasta cauza vor ajunge la concluzia ca vor avea un sistem mult mai facil din punct de vedere al documentelor si birocratiei. In plus, si din punct de vedere al diferentei de suma care ramane intre venituri si cheltuieli, acea suma va ramane la dispozitia agentului economic”.

Acesta a adaugat ca se va face o analiza pe fiecare sector de activitate fiindca exista marja de profit distincta pe fiecare sector de activitate. Mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.