joi, 30 mai, 2024

Lovitură soc pentru clasa politică vasluiană: Dumitru Buzatu va fi plasat sub arest la domiciliu

Distribuie:

Publicat:

După aproape 7 luni de detenție, Dumitru Buzatu, fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, ar putea fi eliberat din arestul preventiv și plasat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de Tribunalul Vaslui în urma unei cereri depuse de avocații acestuia, care au invocat faptul că Buzatu a fost interceptat în celula sa, dificultându-i astfel pregătirea apărării.

Buzatu se află în detenție începând cu 23 septembrie 2023, după ce a fost prins în flagrant de către DNA în timp ce primea o mită de 1,25 de milioane de lei de la un om de afaceri. Cu toate acestea, hotărârea Tribunalului Vaslui nu este definitivă, iar Buzatu rămâne sub supravegherea justiției până când decizia va fi confirmată sau respinsă în instanță.

Avocatul lui Buzatu, Daniel Atasiei, a ridicat o serie de obiecții în sala de judecată, subliniind că imposibilitatea de a comunica liber cu clientul său îi afectează capacitatea de a pregăti apărarea. “Domnul Buzatu a fost interceptat într-un alt dosar în celula sa. De 7 luni nu putem face pregătirea (pentru apărare-n.r.), nu știm cine anume ne ascultă și cum anume se interpretează”, a declarat avocatul Atasiei în fața instanței.

Decizia Tribunalului Vaslui impune o serie de restricții lui Buzatu pe durata arestului la domiciliu, printre care interdicția de a părăsi imobilul din satul Zăpodeni, comuna Zăpodeni, județul Vaslui, fără permisiunea prealabilă a autorităților judiciare. De asemenea, acesta este obligat să se prezinte în fața judecătorului de cameră preliminară sau în fața instanței de judecată ori de câte ori este solicitat, să nu comunice cu persoanele implicate în dosar sau cu martorii, și să nu participe la activități politice sau culturale publice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img