miercuri, 17 aprilie, 2024

Marcel Ciolacu asteapta ancheta SIIJ: PSD vrea referendum pentru demiterea primarului Clotilde Armand

Distribuie:

Publicat:

Marcel Ciolacu afirmă că aşteaptă rezultatul anchetei SIIJ în cazul alegerilor pentru Primăria Sectorului 1. Dacă se va dovedi că actualul primar, Clotilde Armand, a pierdut de fapt alegerile, liderul PSD susţine că aceasta va trebui să demisioneze, în caz contrar social-democraţii urmând să demareze un referendum de demitere.

"E clar că lipsesc voturi. Aşteptăm ancheta. Eu am spus clar: dacă a câştigat domnul Tudorache sau oricine altcineva, nu cred că mai poţi să rămâi pe scaunul de primar dacă tu ai pierdut alegerile. Aşteptăm raportul anchetei. Presupun că nu desfiinţează SIIJ până la 1 august (data până la care trebuie renumărate voturile, n.r.), nu apucă. Aşteptăm să vedem pe doamna primar, doar nu o fi bolşevică să rămână pe funcţie. Categoric vom strânge semnături pentru referendum în Sectorul 1. Se principiu, alegerile sunt în 2024. S-ar putea ca la Sectorul 1 să fie mai devreme. Aşteptăm să vedem dacă doamna primar îşi dă demisia dacă a pierdut alegerile. Dacă nu îşi dă demisia, vom începe să strângem semnături pentru referendum de demitere", a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Parchetul General a anunţat joi că, din verificările efectuate, nu s-a putut stabili o diferenţă de voturi exprimate pentru cei doi candidaţi la alegerile locale din Sectorul 1, Clotilde Armand şi Dan Tudorache, deoarece finalizarea cercetărilor în acest caz a fost amânată până la începutul lunii august.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Poliţia Capitalei nu a reuşit să termine de numărat voturile exprimate la alegerile locale din Sectorul 1, aşa cum a dispus procurorul de caz de la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, astfel încât nu s-a putut stabili o diferenţă între voturile pentru cei doi candidaţi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img