sâmbătă, 4 mai, 2024

Marian Vanghelie face dezvaluiri bomba: Serviciile secrete din Serbia vor sa il ‘stoarca’ de informatii pe Sebastian Ghita

Distribuie:

Publicat:

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, miercuri, ca Serbia a respins cererea de extradare a fostului deputat PSD Sebastian Ghita pentru ca serviciile secrete de la Belgrad „sa extraga de la Ghita tot ce era necesar de extras"

„M-ati intrebat ce citesc. Citesc in avion materiale din Romania. Am luat un material care spune ca daca SRI condus de Maior si Coldea nu l-ar fi implicat pe Ghita in toate intalnirile de taina cu personaje din SUA, in toate intalnirile in care erau implicati procurori, judecatori, cred ca azi nu ar fi existat posibilitatea ca serviciile secrete sarbesti sa poata sa extraga de la Ghita tot ceea ce era necesar de extras. Asta e unul din punctele pentru care a primit usor statutul pe care l-a primit. Mai bun a fost sa spuna cum se gandeste in SRI si cum se pun in practica o serie de lucruri", a declarat Marian Vanghelie la DCNews Live, potrivit Mediafax.

El a mai spus ca fostul deputat avea de ales doar intre ”a sta aici cuminte sau sa plece”.

„Odata ce implici un om in acest tip de informatii si pe zona financiara, de ce naibii ii mai faci dosarele alea? Ce varianta avea Ghita? Sa stea aici cuminte la puscarie sau sa plece. O serie de lucruri pe care n-ar fi trebuit sa le stie serviciile sarbesti, azi le stiu. Structurile noastre nationale stiu si asta", a adaugat Vanghelie.

Tudorel Toader a spus, la sfarsitul lunii iulie, ca nu a primit documente privind refuzul de extradare a lui Sebastian Ghita, insa le asteapta pentru a vedea motivele pentru care a fost luata aceasta decizie, subliniind ca judecatorii din Serbia au avut in vedere aspecte ce vizeaza procedura, nu fondul cauzei.

„Pana vineri, la sfarsitul programului nu venise nimic. Voi vedea astazi. Sigur o sa aflam si imediat ce vom vedea motivele vi le comunicam. Doar o precizare – faptul ca statutul pe care l-a primit are caracter provizoriu. In al doilea rand, si eu sunt curios sa vedem motivele, sa vedem cine l-a trimis in judecata, sa vedem probele care au fost administrate. Probabil judecatorii sigur au luat in considerare chestiuni de procedura si nu de fond si sigur le examinam. Apropo de cine l-a trimis in judecata au fost cei de la DNA Ploiesti”, a declarat ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Precizarile vin dupa ce Inalta Curte de Justitie din Belgrad a respins cererea autoritatilor romane privind extradarea fostului deputat Sebastian Ghita si a stabilit ca este eligibil pentru obtinerea azilului, decizia finala urmand sa fie luata de Ministerul sarb de Interne.

Prin aceasta decizie, Inalta Curte de Justitie din Belgrad a admis ca, in luna iunie, prin decizia Directiei pentru Azil a Ministerului sarb de Interne, Sebastian Ghita a devenit eligibil pentru azil in Serbia, "din cauza actiunilor de persecutare la care a fost supus in tara de origine ca reactie la exprimarea opiniilor politice", informeaza agentia Tanjug, citata de publicatia Kurir.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img