Marturisiri zguduitoare despre parintele ARSENIE BOCA

0
51

Romania TV a prezentat, sambata seara, inainte de Sfanta Sarbatoare a Rusaliilor, o editie-document despre parintele Arsenie Boca. Duhovnicul care a dus pe umeri sicriul parintelui Arsenie Boca a facut dezvaluiri cutremuratoare.

Parintele Nifon Boboia, unul dintre cei care au purtat pe umeri sicriul cu corpul neinsufletit al lui Arsenie Boca, a povestit despre inmormantarea sfantului Ardealului, dar si despre minunile pe care le-a facut acesta in viata.

Parintele Nifon Boboia este unul dintre cei mai apropiati ucenici ai parintelui Arsenie Boca. A fost de altfel primul dintre preoti care a avut curajul sa spuna raspicat la inmormantarea parintelui Arsenie, pe 4 decembrie 1989, cand tara era controlata inca de ateii comunisti, ca parintele este un mare sfant. Vointa Domnului a randuit, mai apoi, ca parintele Nifon Boboia sa slujeasca 10 ani la Prislop, in manastirea de suflet a parintelui Arsenie. Nifon Boboia a vazut si a auzit sute de intamplari neverosimile pentru urechile scepticilor insa pline de adevar pentru credinciosi.

„Dupa ce am venit aici, la un an de zile au venit doi batrani din Fagaras . Sotul de 80 de ani si sotia de 79. Si mi-a povestit cum ea a fost bolnava de cancer, is 58 de ani de atunci , atunci avea 50 de ani. Ducandu-se la spital, medicii cand au cercetat-o si si-au dat seama ca e in ultima faza de metastaza. Ea mi-a povestit in biserica acum opt ani . Si ii spun direct la amandoi, n-are rost sa te mai taiem ca deja esti in ultima faza de metastaza si te mai chinuim degeaba ca tot nu mai ai nicio scapare. Ea a povestit cu gurita ei. Si atunci ce au facut? Au auzit de parintele Arsenie Boca si atunci se mai faceau minuni dar nu prea se spuneau ca erau in timpul comunismului. Si s-au luat de manuta si s-au dus la manastirea Sambata. Cand au ajuns la manastire, foarte interesant, cand o deschis poarta , parintele era in curte se uita spre poarta, ii astepta, daca vreti. Stia ca vin. Si inainte de a-i spune sarut mana, parinte, sau buna ziua … Ma, ce necazuri va aduc pe la noi? Si sotul atunci ii spune , parinte, necazuri mari. Sotia e bolnava de cancer si medicii i-au spus ca nu mai are nicio sansa. Si am venit la dvs daca puteti sa ne ajutati. Sa nu moara sotia asa devreme. Si atunci, ea mi-a povestit aici, mosul era mai rablagit. Zice, ridica mana deasupra mea si-mi spune pe nume: Mai Victorio, sa le aratam la medici ca exista un medic care tamaduieste si din ultima faza de metastaza. Si tineti-va bine. A insemnat-o cu semnul Sfintei Cruci si i-a spus, du-te acasa ca tu esti sanatoasa. Si cand a ajuns acasa ii disparuse tumoarea. Si venise dupa 50 de ani sa se inchine la crucea sfantului Arsenie. Sa-i multumeasca”, a povestit parintele Nifon.

Parintele Arsenie nici macar nu mai putea sa slujeasca dupa 1959. Sistemul il pedepsise pentru un pacat grav in viziunea conducatorilor de atunci ai Romaniei. Acela de a fi lider spiritual. Astfel, Arsenie Boca devine simplu pictor de biserici. Dar harul sau nu tinea seama de vremelnicele hotarari ale capilor de atunci ai Patriarhiei. Pictorul de biserici de la Draganescu devine, astfel, lumina care va atrage mii de credinciosi chiar cu riscul de a intra in vizorul Securitatii.Foarte multi veneau la Draganescu cu speranta unei vindecari miraculoase.

„O fost un parinte de la Timisoara pe aici astazi , la catedrala in Timisoara slujeste, parintele Vasile. Era din Fagaras. Mi-o povestit cum acum 49 de ani s-a dus cu mama-sa la Bucuresti ca era bolnava de cancer la san. Si s-a dus la, cei mai iscusiti profesori oncologi. O cercetat-o , o facut verificarile necesare, o consulta-o, da, are cancer la san si trebuie sa faca operatie. Dar ei plecasera cu gandul sa ajunga la parintele Arsenie ca atunci era la Draganescu, dincolo de Bucuresti la 25 de km, la biserica aceea unde picta. Si ei plecasera cu gandul sa ajunga si la parintele. Dupa ce au iesit de la spitalul respectiv cineva le da o sugestie: sa va duceti pe cutare strada ca exista un medic care are un aparat ce nu este declarat dar are aceasta sensibilitate sa dovedeasca daca este cancer sau e alta boala. S-au dus, dar aparatul n-a mai descoperit nimic. Mi-a povestit parintele in fata crucii. Parintele Vasile. Dupa aceea a plecat la parintele la Draganescu. Cand a ajuns in fata bisericii, parintele era deasupra usii, picta. Pe schela, nu l-a vazut pe parintele Arsenie. Si a deschis usa cam de jumatate de metru si atunci zice parintele , ma, parinte Vasile, du-te acasa cu mama, ma, ca mama nu are nimica. Deja intervenise. O tamaduise cu darul Dumnezeu, ca n-avea voie sa stea de vorba cu oamenii in particular. Si mi-a povestit parintele in fata crucii, cand a ajuns acasa mama-sa s-a dus pentru dansa la baie si a venit bucuroasa ca ea nu mai are nimic. Si a trait pana acum doi ani”, a mai marturisit preotul.

Citeste mai mult pe RTV.NET

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.