duminică, 28 aprilie, 2024

Metoda nedureroasa de indepartare a depunerilor de grasime

Distribuie:

Publicat:

Este o procedura cosmetica nechirurgicala ce ajuta la diminuarea depozitelor de grasime. Poate fi folosita cu succes in tratarea celulitei, vergeturilor sau in remodelarea corporala. Oriunde exista depuneri de grasime, acest tratament poate sa le inlature cu usurinta. Evident, nu poate face minuni dar poate ajuta organismul sa scape de o parte din tesutul adipos. Pe langa acestea, poate ajuta pielea sa se regenereze, sa para mai intinerita.

Mezoterapia este o procedura ce consta in injectarea unor substante (medicamente) in mezoderm. Substantele nu sunt toxice sau nocive pentru organism, ci ele sunt alcatuite din extracte din plante, vitamine, anestezic, aminoacizi, etc. Nu exista o cantitate si o combinatie de elemente anume ce se pot folosi in diferite probleme, ci medicul hotaraste combinatia perfecta pentru fiecare problema in parte. Evident, acesta se va consulta cu pacientul inante de inceperea tratamentului.

Cel care a descoperit aceasta metoda de tratament este un doctor, iar numele lui este Michel Pistor. A fost un revolutionar in acest domeniu pentru ca in vremurile in care a inceput sa practice mezoterapia nu existau alte metode de indepartare a depunerilor de grasime. In jurul anului 1952 el a descoperit faptul ca medicamentele ce se aplica „direct pe rana” sunt mult mai eficiente decat cele care se inghit cu apa. Desigur, nu exista nici efecte nocive asupra organismului. Aceasta tehnica reprezinta injectarea unor cantitati mici de substante ce au ca scop distrugerea grasimilor (celulitei) si imbunatatirea circulatiei in zona cu probleme. Daca se imbunatateste circulatia, problema este pe jumatate rezolvata. De ce? Pentru ca in general celulita se formeaza in locurile in care sangele circula cu greutate.

Mezoterapia se poate incepe numai in cazul in care a fost consultat un medic. Acesta va evalua problema si va comunica pacientului numarul de sedinte pe care trebuie sa le urmeze. Injectarile se vor face de doua ori in decurs de 7 zile, iar tratamentul se intinde pe o durata de aproximativ o luna de zile. Exista foarte multe persoane care se tem de ace, de durere. Ei bine, aceasta procedura poate fi considerata nedureroasa. Desigur, exista mici intepaturi care se vor simti la injectare, dar nu trebuie sa va speriati. Micile injectii se pot face cu o seringa obisnuita ce va fi la vedere, ori se vor face cu ajutorul unui pistol ce contine un ac mic si subtire. Este de preferat sa se foloseasca pistolul de injectat pentru ca totul este controlat: de la adancime si pana la cantitatea injectata. Cei care au urmat cateva sedinte de mezoterapie, spun ca rezultatele se va rapid, dupa aproximativ 4-5 sedinte. De exemplu, pe tot parcursul acestui tratament se va scapa de 2-2.5 cm din grosimea coapselor, iar pielea va fi mai fina.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img