luni, 15 aprilie, 2024

Mie îmi place să ajut”. La 17 ani, Patricia e voluntar ISU, luptă cu flăcările alături de pompieri și visează să devină medic

Distribuie:

Publicat:

Patricia, în vârstă de 17 ani, s-a născut și a crescut în Spania, dar locuiește în Constanța de doi ani și jumătate. Aceasta este o poveste impresionantă despre o adolescentă curajoasă care s-a angajat în voluntariat la ISU Dobrogea. În timp ce merge la liceu, ea dedică timpul liber participării la intervenții cu echipa de pe ambulanța SMURD și la lupta cu flăcările alături de pompierii din Constanța.

Patricia este singura fată care lucrează pe autospeciala de stingere a ISU și și-a început această misiune de doar câteva zile în urmă. Prima sa experiență a fost gestionarea unui incendiu care a izbucnit în parcarea unui supermarket din zonă.

Cu un entuziasm molipsitor, Patricia spune: “Este o meserie foarte grea, echipamentul pe care îl purtăm cântărește foarte mult, inclusiv butelia și accesoriile. Dar mie îmi place să ajut foarte mult oamenii, și de aici pornește totul.”

Echipa ISU a fost surprinsă de implicarea Patricia, mai ales că este singura fată care face voluntariat pe mașina de stingere. Comandantul de echipaj ISU, Laurențiu Gheorghe, afirmă: “Am rămas surprinși că o domnișoară face voluntariat pe mașina de stingere. A fost foarte cooperantă cu noi și cu șeful de tură.”

Dar nu doar munca alături de pompieri a marcat-o pe Patricia. Cel mai puternic impact a fost înregistrat atunci când a participat la intervenții cu ambulanța SMURD pentru a salva un bebeluș. Ea rememorează cu empatie: “A fost o situație critică, un bebeluș a fost lăsat nesupravegheat de către mama sa, iar starea lui s-a agravat. A trebuit să îl ducem de urgență în camera de resuscitare.”

Patricia, care și-a petrecut majoritatea vieții în Spania, este acum elevă la un liceu din Constanța și își dorește să devină medic. Ea adaugă: “În Spania, sistemul medical este mult mai dezvoltat decât cel din România, și îmi doresc să profesez ca medic și să contribui la îmbunătățirea Spitalului Clinic din Constanța.”

Pentru a deveni voluntar ISU, trebuie să îndepliniți anumite criterii și să urmați o pregătire specifică. Programul “Salvator din Pasiune” stabilește următoarele condiții pentru voluntari:

  • Vârsta între 16 și 65 de ani
  • Afișarea unei stări de sănătate adecvate
  • Lipsa antecedentelor penale
  • Nepierderea calității de voluntar ISU în trecut

Dacă sunteți interesat să deveniți voluntar și să vă alăturați eroilor de la ISU, vă așteaptă o experiență plină de satisfacții, așa cum o trăiește Patricia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img