Ministerul Justitiei vrea sa dea gratuit Patriarhiei 240 de metri patrati

0
44

Potrivit mediafax.ro,ministerul Justitiei (MJ) vrea sa atribuie gratuit Patriarhiei Romane un teren de 240 de metri patrati, aflat langa Palatul de Justitie din Suceava, pentru construirea ansamblului arhitectural „In memoriam”, pentru comemorarea eroilor neamului, potrivit unui proiect supus dezbaterii publice de MJ.

 Ministerul Justitiei a lansat in dezbatere publica proiectul de Hotarare a Guvernului privind transmiterea unei parti de imobil, aflat in domeniul public al statului, din administrarea Ministerului Justitiei in administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte si darea acesteia in folosinta gratuita Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane.

 Conform notei de fundamentare, MJ a primit o solicitare din partea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane pentru a-i da un teren in folosinta gratuita Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, parohia „Nasterea Maicii Domnului”, langa Palatul de Justitie din Suceava.

„Ministerul Justitiei a primit o solicitare din partea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane avand ca obiect atribuirea in folosinta gratuita a suprafetei de 240 mp, aflata in vecinatatea Palatului de Justitie Suceava, in vederea finalizarii, de catre Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, parohia „Nasterea Maicii Domnului”, a ansamblului arhitectural „In memoriam”, edificat pentru comemorarea eroilor neamului. Curtea de Apel Suceava si Tribunalul Suceava, in calitate de utilizatori ai imobilului, si-au exprimat acordul privind constituirea unui drept de folosinta gratuita cu privire la partea de imobil mentionata”, se arata in nota de fundamentare. sursa:mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.