duminică, 28 aprilie, 2024

Municipiul Vaslui are strategie de dezvoltare pentru următorii 7 ani! Speranta vine in cei 90 de milioane de euro din cadrul programului Anghel Saligny

Distribuie:

Publicat:

Joi, 11 noimebrie, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost invitat la ședința ordinată a Consiliului Local Vaslui, unde au fost aprobate cu unanimitate de voturi Planul Strategic Instituțional al Municipiului Vaslui aferent anilor 2021-2022, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Vaslui pentru perioada 2021-2027 și Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Vaslui pentru perioada 2021-2027.

Municipalitatea își pune mari speranțe pentru dezvoltarea durabilă a orașului, care ar putea beneficia de o finanțare de peste 90 de milioane de euro.

Banii vor proveni din finanțările pe Axa Nord-Est, aproximativ 54 de milioane de euro, PNRR, cu 30 de milioane de euro, programul guvernamental Anghel Saligny și bani europeni.

Astfel, până în 2027, Vaslui ar putea deveni un oraș verde, cu o infrastructură rutieră și pietonală mult mai bine pusă la punct. De asemenea, municipiul reședință de județ va avea bazin olimpic de înot sau locuințe de serviciu pentru medici.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img