PRESIUNE pe Guvernul Dăncilă: PNL, petiție publică pentru finanțarea Autostrăzii Unirii din bani europeni

0
12335

PNL a inițiat o petiție publică pentru construirea Autostrăzii Iași-Târgu Neamț-Târgu Mureș din fonduri europeni. Liberalii vor strânge semnături și vor distribui pliante de informare în acest sens, scrie Mediafax.

„Partidul Național Liberal a demarat campania pentru Autostrada Iași-Târgu Neamț-Târgu Mureș, obiectivul principal fiind acela de a determina guvernarea actuală să inițieze demersurile necesare pentru construirea autostrăzii, absolut necesară pentru dezvoltarea Moldovei. În cadrul campaniei PNL pentru Autostrada Unirii se va desfășura și o campanie de strângere de semnături și distribuire pliante de informare, în condițiile în care mobilizarea opiniei publice pentru susținerea construirii Autostrăzii Iași-Târgu Neamț-Târgu Mureș este esențială. În acest sens, PNL a inițiat petiția publică „Autostrada Unirii cu bani europeni” pentru a determina guvernul României să asigure finanțarea autostrăzii din bani europeni, gratis, fără alte costuri ascunse prin formule de tip parteneriat public-privat”, a transmis PNL într-un comunicat de presă MEDIAFAX.

Persoanele interesate pot semna petiția pe www.pnl.ro/petitieA8.

Liberalii susțin că realizarea autostrăzii Iași-Târgu Mureș va crea mai multe oportunități și va genera o dezvolare a economiei și a turismului.

„Construirea autostrăzii Iași-Târgu Neamț-Târgu Mureș este un obiectiv asumat de Partidul Național Liberal, care va asigura legătura dintre Moldova și Ardeal și Vestul Europei și va crea premisele pentru a genera locuri de muncă mai bine plătite și va impulsiona dezvoltarea economică, creșterea investițiilor, exporturilor și turismului. Până în acest moment, pentru zona Moldovei, lipsa infrastructurii corespunzătoare a condus la creșterea discrepanțelor și a decalajelor interregionale, la accentuarea migrației și la o rată și mai redusă a investițiilor străine comparativ cu restul țării, bunăstarea județelor din Moldova fiind în mod clar afectată”, a mai transmis PNL.

De asemenea, liberalii solicită Guvernului să transmită Comisiei Europene cererea de finanțare a autostrăzii din bani europeni,

„Potrivit legii promulgate ieri de președintele Klaus Iohannis pentru construirea Autostrăzii Unirii, ministerul Transporturilor trebuie să demareze, în 30 de zile, procedurile necesare pentru realizarea autostrăzii. PNL somează guvernarea PSD-ALDE să transmită la Comisia Europeană cererea de finanțare din bani europeni a autostrăzii Iași – Tg. Mureș”, au transmis liberalii în comunicatul de presă.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi seara, Legea privind aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași – Târgu Mureș – „Autostrada Unirii”, afirmând că Moldova este singura mare regiune istorică fără o autostradă, deși acest proiect se află pe agenda publică de 11 ani.

"În ajunul Centenarului, am semnat legea „Autostrăzii Unirii”, care consfințește obligația statului român de a construi un drum de mare viteză care să traverseze Carpații și să lege două provincii istorice, Moldova și Transilvania. Am promulgat această lege în cadrul unei ceremonii publice ținute într-un loc încărcat de simboluri, această sală, Sala Unirii, tocmai pentru a transmite un mesaj cât se poate de clar: la 100 de ani de la înfăptuirea idealului național, guvernanții au obligația de a face unirea reală", a declarat Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.