sâmbătă, 2 martie, 2024

Nuti si Cristi de la substatia de ambulanta Husi, aplaudati la scena deschisa de catre DSU Bucuresti – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Într-o misiune aparent obișnuită, doi angajați ai Ambulanței Substației Husi din cadrul SAJ Vaslui, Departamentul pentru Situații de Urgență, au demonstrat profesionalism și dăruire exemplare în fața unei situații critice.

În timp ce se aflau în drum spre spitalul din Iași pentru a transfera un pacient cu probleme medicale, ambulanțierul Cristi și asistenta Nuți au fost rapid solicitați să intervină când starea pacientului s-a înrăutățit brusc. În doar câteva momente, pacientul a intrat în stop cardiorespirator, punându-le competențele la încercare.

Fără ezitare, cei doi colegi au acționat prompt și decisiv. Cristi a inițiat apelul către 112 pentru sprijin suplimentar, în timp ce Nuți a început imediat manevrele de resuscitare. În timp ce ambulanța se îndrepta spre spitalul din Iași, aceștia au lucrat împreună într-un efort concertat pentru a restabili ritmul cardiac al pacientului.

Cu schimburi rapide între masajul cardiac și ventilație, și cu o concentrare de neclintit, cei doi salvatori au continuat să lupte pentru viața pacientului. În cele din urmă, eforturile lor au fost răsplătite când pacientul a reînceput să respire și să își recapete ritmul cardiac.

Ajutorul medical suplimentar a sosit în cele din urmă sub forma unui medic de echipaj, confirmând stabilizarea pacientului și succesul resuscitării. Cu un sentiment de împlinire și misiune îndeplinită, echipajul a anunțat dispeceratul că pacientul a fost salvat cu succes.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a luat nota acestei intervenții impresionante și a aplaudat echipajul din Husi pentru abilitățile lor remarcabile și pentru reușita de a salva o viață într-o situație de criză.

Astfel, ambulanțierul Cristi și asistenta Nuți sunt adesea pomeniți ca exemplu al profesionalismului și dedicării în cadrul echipei de intervenții de urgență din regiune.

Salutări sincere, salvatorilor din Husi, pentru reușita lor excepțională într-o situație critică!

 

1️⃣1️⃣ minute de luptă cu destinul
-Ce avem astăzi? Își întreabă Cristi, colega asistentă.
-Vom merge la spitalul din localitate de unde vom prelua un pacient pentru a-l transfera la un spital din Iași.
După nici 10 minute echipajul Serviciului de Ambulanță Vaslui, substația Huși, ajunge la spitalul din localitate, de unde preia un pacient cu probleme medicale pentru a-l transfera la un spital din Iaşi.
– Voi fi tot timpul cu dumneavoastră! Îi spune asistenta pacientului. Dacă aveţi nevoie de ceva să-mi spuneţi! Vă dau un pic de oxigen şi plecăm. Într-o oră şi jumătate vom fi la Iași.
– Am încredere în dumneavoastră! raspunde pacientul.
Iar ambulanţa porneşte semnalele acustice și luminoase și începe deplasarea către Iași.
Părea o solicitare normală, doar că, în câteva secunde, totul urma să se schimbe. Prin sunetul strident al sirenei autospecialei se auzi alarma aparatului care monitorizează funcțiile vitale… inima pacientului bătea din ce în ce mai rar.
-Cristi, eu sun la 112 și cer în sprijin un echipaj cu medic.
-Domnule, mă auziţi? Vorbiţi cu mine! Îi spuse asistenta pacientului, în timp ce suna la 112.
Dar pacientul nu mai răspundea, intrase în stop cardiorespirator.
– Opreşte ambulanţa şi vino în spate, pacientul a intrat în stop!
Și astfel, cei doi colegi au început lupta pentru salvarea vieții pacientului. Ambulanţierul făcea masaj cardiac iar asistenta evalua ritmul cardiac şi administra adrenalină intravenos.
Din două în două minute salvatorii făceau schimb între ei la ventilaţie şi masaj.
Timpul curgea repede, pȃnă cȃnd, pe monitor se schimbă ceva…
– Avem un ritm, stai să verific pulsul! Îi spuse asistenta colegului. ARE PULS, inima a început să bată! Spuse ea bucuroasă ! …
Trecuseră exact 11 minute. 11 minute de luptă continuă a celor doi colegi cu destinul.
Între timp, ușa ambulanței se deschide, era medicul echipajului solicitat în sprijin.
– Dar văd că pacientul a fost resuscitat cu succes! Bravo! Aţi fost cu adevărat salvatorii lui. Îl vom muta în ambulanţa noastră şi-l vom duce mai departe la Iaşi. Felicitări încă o dată!
După câteva minute, salvatorii anunţă prin staţie dispeceratul :
– Echipaj substația Huși, liber la caz! Stop cardiorespirator resuscitat cu succes!
– Ne întoarcem către bază.
Ei sunt Nuți și Cristi, asistenta și ambulanțierul echipajului SAJ Vaslui datorită cărora o altă inimă continuă să bată.
Felicitări, dragi colegi! ” se arata in postarea celor de la DSU

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img