Suferi de anemie si esti mereu atent la detalii care te-ar putea ajuta sa ameliorezi aceasta afectiune? Nutritionistul Mihaela Bilic sustine ca modul in care gatim are un impact urias in ceea ce priveste anemia.
Pentru a beneficia de toate substantele nutritive ale legumelor sau alte produse, este foarte important cum le preparam, de fapt.
„Cum scapam de anemie?
Cu spanac, ar spune Popeye-marinarul. Eu zic cu tocanita…gatita inabusit.
Metoda de gatit are impact pozitiv asupra continutului de fier din alimente:
– Gatitul in mediu acid (pe baza de sos de rosii) si folosirea de otet in salate cresc utilizarea fierului din mancare; vitamina C din fructe si legume tripleaza cantitatea de fier absorbita din alimente.
– Prepararea alimentelor in vase din fonta sau fier imbogateste substantial continutul de fier al produsului final: 100g sos de spaghete gatit in cratita de inox contine 1 mg fier, in timp ce gatitul in cratita din fonta ii adauga inca 10 mg fier.