sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă leacul care te poate scăpa de anemie: Preparatul care are acest efect asupra organismului

Distribuie:

Publicat:

Suferi de anemie si esti mereu atent la detalii care te-ar putea ajuta sa ameliorezi aceasta afectiune? Nutritionistul Mihaela Bilic sustine ca modul in care gatim are un impact urias in ceea ce priveste anemia.

Pentru a beneficia de toate substantele nutritive ale legumelor sau alte produse, este foarte important cum le preparam, de fapt.

„Cum scapam de anemie?

Cu spanac, ar spune Popeye-marinarul. Eu zic cu tocanita…gatita inabusit.

Metoda de gatit are impact pozitiv asupra continutului de fier din alimente:

– Gatitul in mediu acid (pe baza de sos de rosii) si folosirea de otet in salate cresc utilizarea fierului din mancare; vitamina C din fructe si legume tripleaza cantitatea de fier absorbita din alimente.

– Prepararea alimentelor in vase din fonta sau fier imbogateste substantial continutul de fier al produsului final: 100g sos de spaghete gatit in cratita de inox contine 1 mg fier, in timp ce gatitul in cratita din fonta ii adauga inca 10 mg fier.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img