sâmbătă, 2 martie, 2024

O faptă bună de 1 Decembrie! Marian își dorește să își termine studiile la liceu, să aibă o haină groasă și… să nu-i mai fie frică

Distribuie:

Publicat:

Ploiești, decembrie 2023 – În mijlocul lunii decembrie, perioadă în care mulți se pregătesc să sărbătorească cu bucurie și căldură, există și cei pentru care această lună aduce mai degrabă provocări dificile. Printre aceștia se numără și “Marian Nicolae”, un tânăr de doar 23 de ani din Ploiești, a cărui viață nu reflectă cu prea multă strălucire spiritul festiv al sărbătorilor.

“Marian” se confruntă cu o realitate dură, în care gândurile despre frig și îmbrăcăminte corespunzătoare îi ocupă mintea mai mult decât entuziasmul pentru cadouri și vacanțe. Cu o înălțime de 1,75 și purtând numărul 41 la încălțăminte, tânărul se luptă nu doar cu condițiile meteorologice reci, ci și cu problemele evidente de sănătate.

Cu un trecut marcat de abuzuri și greutăți, “Marian” își împarte zilele între muncă și grijile financiare, luptându-se să facă față chiriei și să-și asigure strictul necesar. Ideea achiziționării hainelor de iarnă pare a fi un lux inaccesibil pentru el, iar perspectiva sărbătorilor este umbrită de teama profundă că cineva ar putea să-i facă rău.

Articolul de astăzi a fost realizat cu greu, având în vedere reticența inițială a lui “Marian” de a împărtăși povestea sa. Cu toate acestea, după o reflectare profundă, tânărul a acceptat să-și deschidă inima, rugând însă în mod repetat să nu i se facă rău în urma acestei dezvăluiri.

Dorința sa de bază este de a munci și de a învăța meseria pentru care s-a calificat, respectiv bucătarul. Cu toate acestea, până când această oportunitate se va materializa, “Marian” își câștigă existența prin diverse munci temporare.

Trecutul său include și o perioadă de viață petrecută într-un centru de plasament, unde a învățat să se descurce singur. De la vârsta majoratului, a fost nevoit să se descurce financiar pentru a rămâne în acel loc care i-a devenit cămin. Cu toate acestea, recentele probleme financiare l-au adus în situația dificilă de a-și putea plăti chiria și de a-și pune în pericol siguranța locuinței.

Marian este conștient de dificultățile sale, dar rămâne optimist în fața provocărilor. Își dorește nu doar să-și continue studiile, dar și să contribuie la îmbunătățirea vieții sale și să depășească frica constantă care îl însoțește.

În acest context, Armata Salvării Ploiești a semnalat situația lui “Marian Nicolae”, recunoscând nevoia de sprijin în această perioadă dificilă. În prag de sărbători, se deschide astfel oportunitatea pentru cei dornici să ofere o mână de ajutor unui tânăr curajos, aflat într-o luptă constantă împotriva necazurilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img