luni, 15 aprilie, 2024

O fetiţă de 8 ani din Vâlcea a primit a doua şansă la viaţă din partea mamei. Erika suferă de o boală cronică: “Mi s-a îndeplinit un vis”

Distribuie:

Publicat:

O fetiță de 8 ani din Râmnicu Vâlcea a primit un dar neprețuit de la mama ei – un rinichi – care i-a redat speranța și a adus în viața ei o șansă la normalitate. Micuța suferise de o afecțiune renală cronică și avea nevoie urgentă de un transplant, iar mama sa s-a dovedit a fi compatibilă pentru acest gest de iubire și sacrificiu. Operația a fost realizată cu succes la prestigiosul Institut Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca, salvând astfel viața micuței Erika, care fusese supusă dializei timp de un an și jumătate.

Boala cronică a rinichilor a pus stăpânire pe viața ei fără să anunțe, schimbând cursul firesc al existenței copilului de doar șase ani atunci când afecțiunea și-a făcut simțită prezența. Pentru Erika și mama ei, a urmat o perioadă extrem de dificilă, plină de provocări și emoții puternice. Mama fetiței a mărturisit că totul s-a întâmplat prea repede pentru un copil atât de tânăr și plin de viață. Dializa a devenit o necesitate dureroasă, iar adaptarea la acest tratament și la ideea unui corp străin conectat la ea a fost o luptă atât pentru fetiță, cât și pentru mama ei, care i-a fost alături în fiecare moment.

“Văd un copil vesel și plin de viață care a fost nevoit să se confrunte prea devreme cu greutățile. Acceptarea dializei a fost o bătălie grea pentru ea, iar pentru noi, ca părinți, a fost și mai greu. A fost o perioadă lungă și dificilă, dar acum, văd lumina de la capătul tunelului. Sunt profund împlinită că am putut să-i ofer copilului meu o șansă la o viață cât de cât normală”, a mărturisit mama fetiței.

Acum, atât mama cât și fetița se bucură de starea lor de sănătate îmbunătățită. Cu zâmbetul pe buze și o putere de neînfrânt, micuța Erika așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă acasă împreună cu mama ei și să înceapă o nouă etapă din viața lor.

Dr. Florin Elek, șeful secției de transplant din Cluj-Napoca, a exprimat bucuria echipei medicale pentru succesul operației și pentru faptul că micuța pacientă este nerăbdătoare să-și reia viața normală. “Este o mare bucurie să vedem că pacienții noștri se recuperează și sunt plini de entuziasm. Erika este nerăbdătoare să înceapă să danseze și să se întoarcă acasă, iar asta este o dovadă clară că operația a fost un succes. Ne așteptăm ca, în aproximativ 5 zile, să fie deja în stare să meargă acasă”, a declarat dr. Elek.

Această intervenție de transplant renal a fost una extrem de complexă și reprezintă prima intervenție de acest tip realizată în acest an la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca. Deși clinicile de transplant renal desfășoară anual peste 100 de astfel de intervenții, doar aproximativ 10 la sută dintre acestea sunt efectuate la pacienți copii, ceea ce subliniază importanța și complexitatea acestui caz și a eforturilor depuse pentru a salva viața micuței Erika.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img