vineri, 29 martie, 2024

Opozanta Maria Kolesnikova, inculpata pentru periclitarea securitatii nationale (Belarus)

Distribuie:

Publicat:

Lidera protestatarilor din Belarus, Maria Kolesnikova, arestată săptămâna trecută, a fost inculpată pentru periclitarea securităţii naţionale, relatează dpa, citând comitetul naţional de investigaţii, relatează agerpres.

Ea riscă până la cinci ani de închisoare dacă va fi găsită vinovată de această acuzaţie, în conformitate cu legea din Belarus.

Kolesnikova s-a angajat în "apeluri la acţiuni menite să pericliteze securitatea naţională a Republicii Belarus", a afirmat Comiteul de investigaţii într-un comunicat postat pe reţeaua Telegram.

"Ea rămâne în arest. O investigaţie este în desfăşurare", se mai menţionează în comunicat.

Kolesnikova este o aliată apropiată a liderei opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, care a fugit în Lituania luna trecută, în toiul reprimării violente a protestelor opoziţiei.

Tihanovskaia s-a angajat într-un interviu publicat marţi seară să-i asigure siguranţa preşedintelui Aleksandr Lukaşenko dacă acesta va demisiona şi se va retrage paşnic.

Proteste zilnice au avut loc în Belarus de la alegerile prezidenţiale de pe 9 august. În weekendul trecut, cel puţin 100.000 de persoane s-au adunat pentru un marş de protest la Minsk.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img