marți, 5 decembrie, 2023

Părintele Damaschin deschide primul spital social din Iași după ce a cumpărat un hotel cu 1 milion euro

Distribuie:

Publicat:

Într-o mișcare cu adevărat nobilă, Părintele Damaschin a decis să deschidă primul spital social din Iași, având în vedere nevoile oamenilor nevoiași care nu au acces la asigurare medicală. Pentru a face acest vis realitate, el a achiziționat Hotelul Tudor Palace, cu o investiție de aproximativ 1 milion de euro, și dorește să transforme acest imobil într-un centru socio-medical de înaltă calitate.

Investiția totală în această inițiativă, inclusiv achiziționarea de aparatură medicală modernă, va depăși 2 milioane de euro. Părintele Damaschin, fondatorul Asociației “Glasul Vieții” în 2012, a mobilizat donații pentru a face acest proiect posibil. Cu aprobarea autorizației de construire din partea Primăriei Iași, acest proiect a devenit o realitate care va aduce ajutor și îngrijire celor mai nevoiași membri ai comunității.

Părintele Damaschin a povestit despre eforturile depuse pentru a obține autorizația necesară, un proces care a durat aproximativ 2 ani. Cu toate acestea, acum că au primit aprobarea, munca poate să înceapă. Imobilul va fi transformat într-un spațiu medical care va oferi servicii medicale de înaltă calitate, în mod gratuit, pentru mame, copii și toți cei care nu își permit să meargă la spitalele tradiționale din cauza lipsei de asigurare medicală.

Centrul va oferi servicii variate, inclusiv imagistică, laborator de analize, punct farmaceutic pentru a asigura gratuit medicamentele necesare, precum și cabinete de consultații pentru o gamă largă de specialități medicale, de la medici de familie la ginecologie, pediatrie, cardiologie, oftalmologie și stomatologie.

Cu un accent special pe mame și copii, centrul va acorda ajutor și altor oameni aflați în dificultate. Personalul permanent și medicii voluntari vor lucra împreună pentru a oferi îngrijirea de care fiecare pacient are nevoie. Părintele Damaschin subliniază că aproximativ 2.900 de mame cu peste 10.000 de copii au nevoie de servicii medicale, iar această inițiativă va face o diferență semnificativă în viața acestor familii.

Este un pas important către o comunitate mai sănătoasă și mai solidară, unde nimeni să nu fie lăsat în urmă, și unde sănătatea și binele celor mai vulnerabili să fie o prioritate. Inițiativa lui Părintele Damaschin este un exemplu de compasiune și grijă pentru cei nevoiași și ar trebui să servească drept inspirație pentru toți cei care doresc să contribuie la un viitor mai bun pentru comunitățile lor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img