luni, 20 mai, 2024

Patania unor adolescenti care au desenat cu creta pe asfalt o trecere de pietoni. Ce a facut un sofer derutat

Distribuie:

Publicat:

Doi adolescenti si un tanar din Ploiesti s-au ales cu dosar penal pentru ca au desenat cu creta o trecere de pietoni pe o strada din oras. „Infractorii“, parati de un sofer derutat, au fost prinsi dupa zece zile de catre politisti.

Cei doi adolescenti, unul in varsta de 14 ani si cel de-al doilea, de 16 ani, dar si prietenul lor mai mare, un tanar de 23 de ani, sunt cercetati penal de catre politistii din Ploiesti pentru ca au desenat cu creta pe asfalt o trecere de pietoni. Isprava lor se pare ca a derutat un sofer care a trecut prin zona, acesta fiind si cel care a cerut ajutorul politiei. Cei trei au acum dosar penal si sunt acuzati ”sub aspectul savarsirii infractiunii de impiedicarea sau ingreunarea circulatiei pe drumurile publice”, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Prahova. Conform aceluiasi comunicat, tinerii ploiesteni au dosar penal pentru ca au desanat dungile albe pe strada, ”fara sa detina autorizatie eliberata de autoritatile competente”. 

”La data de 3 septembrie a.c., politisti din cadrul Biroului Rutier Ploiesti au fost sesizati cu privire la faptul ca, pe strada Gageni, la intersectia cu strada Walter Maracineanu, autori neidentificati au desenat pe partea carosabila cu creta de culoare alba, o trecere pentru pietoni, fara sa detina autorizatie eliberata de autoritatile competente, de natura sa induca in eroare participantii la trafic. In urma verificarilor efectuate, au fost identificati autorii, respectiv trei tineri, cu varste de 22, 16, respectiv 14 ani. Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de impiedicarea sau ingreunarea circulatiei pe drumurile publice”, conform comunicatului IJP Prahova, citat de adevarul.ro.

Desi la prima vedere fapta pare una grava, de natura sa incurce soferii aflati in trafic, zebra a fost desenata pe o straduta ingusta, cu doua benzi, situata in zona de periferie a orasului. Trecerea de pietoni autorizata, aflata la doar cativa metri departare de locul unde cei trei tineri au desenat cu creta, abia se mai vede, iar din vopseaua alba au ramas doar cateva urme. Surse apropiate de ancheta au precizat ca politistii care au deschis dosar penal pe numele celor trei ploiesteni au facut exces de zel. Cel mai probabil, dosarul va fi solutionat cu clasare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img