luni, 29 aprilie, 2024

Pericole pentru copiii cu greutate. Medicii spun ca familiile fac greseli din cauza carora se ingrasa cei mici

Distribuie:

Publicat:

Tot mai multi copii au probleme de sanatate de la kilogramele in plus. Au afectiuni cardiovasculare si risc de infarct de mici. Medicii ii avertizeaza pe parinti sa nu mai faca greseli care duc la obezitate. De exemplu, sa nu le dea, noaptea, lapte copiilor care au peste un an! Si nici sandwich-uri cu mezeluri ultraprocesate si grasimi!

La 8 ani si 1,50m Gabi cantarea 86 de kilograme. Dupa cateva luni de regim si miscare cu bicicleta, a ajuns la 60 de kilograme.

Mama lui Gabi a invatat de la specialisti cum se combina corect alimentele si ce trebuie evitat. Nu toti stiu. Iar multi copii oricum isi cumpara singuri produse care nu hranesc, ci ingrasa.

O treime dintre copii au kilograme in plus. Din acest motiv sufera de bolile oamenilor mari.

Medicii le recomanda parintilor sa tina un jurnal cu tot ceea ce consuma copiii, astfel incat sa descopere greselile din alimentatie.

Ii sfatuiesc sa nu exagereze nici cu laptele. Dupa primul an de viata, trebuie limitat la 500 de mililitri pe zi. Si nu trebuie baut noaptea, spun expertii.

Peste 1500 de medici de familie, pediatri si rezidenti afla, zilele acestea, ultimele informatii despre bolile copilariei la cea mai mare conferinta nationala de pediatrie.

A fost lansat si cel mai nou ghid de diagnostic si tratament pentru afectiunile frecvente ale celor mici.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img