Politistul de la Vaslui acuzat ca ar fi consumat droguri este nevinovat, rezultatele la sânge au demonstrat acest lucru

0
958

UPDATE:

În urma expertizei probelor biologice prelevate de la conducătorul motocicletei, în vârstă de 22 de ani, din municipiul Pitești, județul Argeș, Institutul de Medicină Legală Iași a concluzionat că aceste probe nu conțin substanțe psihoactive. Astfel, informația referitoare la rezultatele negative ale testelor pentru substanțe psihoactive reprezintă o corecție importantă a știrii anterioare.

Cu această informație nouă, se confirmă că nu există dovezi ale prezenței de substanțe psihoactive în organismul conducătorului motocicletei, ceea ce poate afecta semnificativ caracterul infracțional al cazului. Autoritățile vor trebui să revizuiască și să actualizeze în consecință dosarul penal deschis în acest caz.

Este important de menționat că respectarea drepturilor și a procedurilor legale este esențială în astfel de cazuri, iar concluziile Institutului de Medicină Legală au un impact semnificativ asupra evoluției anchetei.

„În completarea buletinului informativ de presă nr. 360, transmis de către Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui la data de 19 septembrie 2023, referitor la depistarea unui conducător de motocicletă care a fost testat cu aparatul drug test pentru care a fost înregistrat rezultat pozitiv la două substanțe psihoactive, precum și cu privire la informațiile vehiculate în spațiul public (,,polițist drogat pe motocicletă”) vă informăm:

În urma expertizării probelor biologice prelevate de la conducătorul, de 22 de ani, din municipiul Pitești, județul Argeș, *Institutul de Medicină Legală Iași a concluzionat că acestea nu conțin substanțe psihoactive. ” declara cei de la IPJ VASLUI

 

Stirea initiala : La data de 18 septembrie 2023, ora 13:35, în comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui, în cadrul unei acțiuni pe linia depistării conducătorilor de autovehicule care conduc sub influența substanțelor psihoactive, polițiștii Serviciului Rutier Vaslui au depistat un conducător de motocicletă, înmatriculată provizoriu în municipiul București, care circula pe drumul național 15D. Cel depistat este un polițist în cadrul IPJ Vaslui.

În urma testării cu aparatul drugtest, acest polițist a obținut rezultate pozitive la două substanțe psihoactive. Ulterior, conducătorul de motocicletă a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, urmând a fi efectuate cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui.

Polițiștii vasluieni atrag atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație și, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive. Consumul de substanțe psihoactive și alcool scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. De asemenea, alcoolul și substanțele psihoactive scad concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor.