vineri, 19 aprilie, 2024

Politiștii de la Secția Husi, acuzați de luare de mită în formă continuată, rămân în arest preventiv pentru 30 de zile

Distribuie:

Publicat:

În cadrul cazului de corupție a polițiștilor de la Secția Husi – Biroul Ordine Publică, Tribunalul Vaslui a hotărât menținerea în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, de la 25.02.2024 până la 25.03.2024, pentru un grup de cinci inculpați. Această hotărâre vine în urma deciziei de a reuni dosarul nr. 310/89/2024 și dosarul nr. 345/89/2024 la prezenta cauză și a admiterii propunerii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

În cadrul cazului de corupție a polițiștilor de la Secția Husi – Biroul Ordine Publică, aceștia sunt acuzați de mai multe infracțiuni grave, printre care se numără:

 • Luare de mită în formă continuată: Aceasta presupune acceptarea de bani sau alte foloase materiale în mod repetat, în schimbul unor favoruri sau servicii ilegale.
 • Abuz în serviciu în formă continuată: Acesta constă în folosirea abuzivă a poziției oficiale pentru obținerea unor avantaje personale sau pentru prejudicierea altor persoane.
 • Constituire de grup infracțional organizat: Această infracțiune implică asocierea a trei sau mai multe persoane pentru săvârșirea unor infracțiuni grave, în mod coordonat și sistematic.
 • Delapidare în formă continuată: Delapidarea presupune sustragerea sau folosirea abuzivă a unor bunuri sau sume de bani care aparțin unei instituții sau entități, în mod repetat și în scopuri personale.

Aceste acuzații sunt susținute de probe materiale și declarații ale martorilor, iar instanța a decis menținerea arestului preventiv pentru a preveni posibilele influențe asupra anchetei și pentru a asigura buna desfășurare a procesului penal.

Conform art. 234 și urm. C.pr.pen, instanța a decis să prelungească măsura arestării preventive pentru următorii inculpați:

 • ROMAN FLORIN: Pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu în formă continuată, constituire de grup infracțional organizat și delapidare în formă continuată. Arestul a fost prelungit pentru o perioadă de 30 de zile.
 • HUŢUŢUI DUMITRU: Pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și abuz în serviciu în formă continuată. Arestul a fost prelungit pentru o perioadă de 30 de zile.
 • KUNIAK ANDREI: Pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu în formă continuată, constituire de grup infracțional organizat și delapidare. Arestul a fost prelungit pentru o perioadă de 30 de zile.
 • DĂNILĂ VIOREL-DĂNUŢ: Pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și abuz în serviciu în formă continuată. Arestul a fost prelungit pentru o perioadă de 30 de zile.
 • BOŢU CĂTĂLIN: Pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și abuz în serviciu în formă continuată. Arestul a fost prelungit pentru o perioadă de 30 de zile.

În plus, în baza art. 222 alin. 7 C. proc. pen, s-a dispus prelungirea măsurii arestului la domiciliu pentru:

 • LUCAN IULIAN: Pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu în formă continuată, constituire de grup infracțional organizat și delapidare. Arestul la domiciliu a fost prelungit pentru o perioadă de 30 de zile.
 • ANDRONI IONEL: Pentru complicitate la luare de mită în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu în formă continuată și constituire de grup infracțional organizat. Arestul la domiciliu a fost prelungit pentru o perioadă de 30 de zile.

Instanța a respins cererile inculpaților Dănilă Viorel-Dănuț și Boțu Cătălin de înlocuire a măsurii arestării preventive cu alte măsuri preventive mai ușoare. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Această hotărâre a fost pronunțată în data de 19.02.2024 și a fost pusă la dispoziția inculpaților și a procurorului prin mijlocirea grefei instanței.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img