duminică, 28 aprilie, 2024

Politistii rutieri huseni, in vizita la Scoala “Mihail Sadoveanu” si “Anastasie Panu – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Politistii din cadrul Biroului Rutier Husi, sub coordonarea subcomisarului Mirel Bejenaru, au organizat o activitate in cadrul manifestarii „Saptamana prevenirii criminalitatii” educativ-preventive, la Scoala Gimnaziala Nr. 1 “Mihail Sadoveanu” si Scoala Nr.3 “Anastasie Panu”. Agentii rutieri au dezbatut cu elevii diverse teme ce tin de siguranta rutiera.

In cadrul activitatii au fost abordate teme precum principalele reguli de circulatie ce trebuie respectate pentru a fi in siguranta pe strada, in calitate de pieton, biciclist sau mopedist, consecintele unui comportament neatent in trafic, consecintele legale ale adoptarii unor comportamente agresive si modalitatile de gestionare si rezolvare pe cale amiabila a conflictelor. 

Politistii au oferit recomandari generale pentru a nu deveni victima unui infractor sau pentru a nu fi implicat in evenimente neplacute, fiind prezentate aspecte privind modul de petrecere a timpului liber, de alegere a grupului de prieteni, de selectare a informatiilor de pe internet si de pe site-urile de socializare.

Informatiile prezentate de politisti au fost adaptate nivelului de intelegere al copiilor, fiind prezentate si modalitati de reactie corecte pentru situatii concrete, menite a reduce riscul de victimizare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img