sâmbătă, 13 aprilie, 2024

Ponta are din nou ocazia sa se plimbe cu barca in Teleorman

Distribuie:

Publicat:

In luna aprilie 2014, o imagine cu Victor Ponta, Liviu Dragnea si Doina Pana, trasi cu barca de jandarmi intr-o apa de cativa centimetri, facea inconjorul internetului. Tot atunci, premierul i se adresa ministrului Pana cu deja celebrul “Fa, Doino”. Se intampla la inundatiile provocate de ranul Teleorman, in judetul omonim.

Victor Ponta le-a promis localnicilor va aloca bani pentru un dig, care urma sa fie gata pana la sfarsitul verii. 7 milioane de euro au fost oferiti din fondul de rezerva al Guvernului, iar digul a fost inaugurat la sfarsitul lunii august. Problema este ca lucrarea de indiguire nu este finalizata din acum, iar pe portiunile unde digul a fost terminat, apa se infiltreaza pe sub el. Contructorul a trimis excavatoarele sa reparte constructia. Viitura din aceste zile a fost la doar 30 de centimetri de a trece peste dig, desi precipitatiile nu au fost atat de abundente ca la precedentele indundatii, din luna aprilie, scrie Romania Libera.

„Ne uitam cu frica, am auzit ca se mai aduna viitura, ca raul asta vine din Arges, de la munte. Nu trebuia sa faca digul asa aproape de rau, trebuia sa-i mai lase ceva spatiu”, isi dadea cu parerea miercuri seara un barbat, privind la un camp deja inundat, aflat in locul unde raul Teleormanul se varsa in raul Vedea. „Acum nu e viitura mare, dar uite ca apa a ajuns aproape peste dig. Daca o sa mai fie ploi, nu cred ca face fata”, afirma un altul dintr-un grup mai mare de sateni ce stateau de paza pe unul dintre podurile de peste rau.

Cel mai suparat era un legumicultor care are serele la mica distanta de raul proaspat indiguit. „In primavara, mi-a intrat apa in sere, aveam rosii, am pierdut cam 500 de milioane (lei vechi). Acuma a ajuns iar. S-a infiltrat pe sub dig. Deocamdata nu am plantat nimic, dar pana la primavara nici nu cred ca mai pot face nimic, ca nu se usuca apa”, a explicat acesta.

sursa:stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img