miercuri, 6 decembrie, 2023

Povestea Cristinei, jandarmerița chinezoaică ce și-a dorit încă de mică să devină cadru militar

Distribuie:

Publicat:

Cu origini sută la sută asiatice, colega noastră, Cristina Tudorache, se consideră acum o româncă cu accent moldovenesc.

Desi s-a născut din părinți chinezi, destinul Cristinei a fost să fie adoptată încă de la naștere de către o familie de români. Părinții ei biologici locuiesc în China și, acum 25 de ani, când s-a născut Cristina, se aflau în România, mai exact în Galați, pentru a începe o afacere.

Acest moment a fost momentul în care Cristina a fost primită în brațele a doi oameni extraordinari, care au crescut-o cu dragoste și devotament, și cărora astăzi le spune mamă și tată, așa cum ea însăși mărturisește.

“Aspectul meu este diferit față de cei din jurul meu, dar asta nu a făcut decât să mă ambiționez mai tare, să muncesc mai mult și să-mi stabilesc obiective mărețe.”

Unul dintre aceste obiective a fost deja atins. Cristina a visat încă de când era mică să devină cadru militar, să îmbrace uniforma militară, iar acum aproape doi ani, această dorință s-a împlinit când Cristina s-a alăturat echipei noastre de la Jandarmeria Galați. A fost primită cu căldură de către colegi, care i-au oferit sprijinul lor încă de la început.

“Pentru mine, purtarea uniformei militare nu este doar un simplu gest, ci reprezintă un mod de viață. În viitor, îmi doresc să particip la misiuni internaționale, unde pot demonstra devotamentul meu față de țara care m-a adoptat și în care mă simt acasă: România.”

Chiar dacă nu a ajuns încă în China, Cristina se simte strâns legată de cultura asiatică și în special de gastronomie. Îi place mâncarea chinezească, pe care o pregătește cu bucurie pentru întreaga familie. Și-a propus să învețe limba chineză și să viziteze țara în care își are rădăcinile, dorind să vorbească despre România cu mândrie ca despre locul unde sufletul ei s-a înrădăcinat. Această poveste a fost făcută publică de Jandarmeria Română prin intermediul unei postări pe Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img