duminică, 25 februarie, 2024

Prefectul Daniel Onofrei a coordont ședința extraordinară a Centrului Local de Combatere a Bolilor Transmisibile ale Animalelor și a Zoonozelor în urma unei alerte în comuna Tanacu, județul Vaslui- FOTO

Distribuie:

Publicat:

Miercuri, 31 ianuarie, prefectul Daniel Onofrei a condus o ședință extraordinară a Centrului Local de Combatere a Bolilor Transmisibile ale Animalelor și a Zoonozelor, în contextul unei alerte referitoare la starea de sănătate a animalelor din comuna Tanacu, județul Vaslui.

La data de 30.01.2024, echipa de specialiști trimisă în comuna Tanacu a identificat simptome de boală la o suină și a confirmat decesul a 10 purcei într-o exploatație locală. În lumina acestor descoperiri, s-a decis plasarea sub supraveghere a celor 3 suine adulte și a celor 7 purcei rămași în aceeași exploatație, din suspiciunea de pestă porcină africană.

Prefectul Daniel Onofrei a subliniat importanța imediată a raportării oricărui caz de boală sau deces la porci și a reamintit publicului că pesta porcină africană nu se transmite la om, însă are un impact major asupra economiei și societății în general.

Pentru prevenirea răspândirii virusului, proprietarului exploatației i-au fost comunicate măsurile sanitare veterinare ce trebuie respectate, iar la intrarea în exploatație s-a instalat un dezinfector pentru încălțăminte.

Situația continuă să fie monitorizată îndeaproape de către autorități, iar se vor lua toate măsurile necesare pentru protejarea sănătății animalelor și a comunității locale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img