miercuri, 29 mai, 2024

Prefectul Daniel Onofrei conduce ședința esențială a CJSU: evaluarea activității din 2023 și măsuri de prevenire a riscurilor

Distribuie:

Publicat:

Într-o întâlnire crucială desfășurată astăzi, Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Daniel Onofrei, a condus o ședință esențială a comitetului. Tema centrală a discuției a fost evaluarea activității CJSU pe parcursul anului 2023, marcând o abordare proactivă în asigurarea siguranței cetățenilor.

Pe agenda densă a ședinței au fost incluse puncte de maximă importanță, subliniind angajamentul autorităților pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență. Printre acestea s-au numărat:

  1. Identificarea Locațiilor pentru Bazele de Operații: Aprobarea locurilor de dispunere a bazelor de operații a fost o prioritate, având în vedere importanța infrastructurii adecvate pentru intervenții rapide și eficiente în caz de urgență.
  2. Sprijin și Asistență pentru Cetățenii Afectați din Ucraina: În lumina conflictului armat din Ucraina, s-a acordat o atenție deosebită identificării locațiilor unde cetățenii străini sau apatrizii pot beneficia de cazare și hrană în situații deosebite. Angajamentul statului român în acordarea sprijinului și asistenței umanitare a fost reiterat în cadrul ședinței.
  3. Actualizarea Planului de Apărare la Cutremur: O altă temă vitală abordată a fost prezentarea legislației și responsabilităților în vederea actualizării Planului de Apărare la Cutremur al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Această actualizare reflectă angajamentul continuu pentru îmbunătățirea capacității de reacție în fața amenințărilor naturale.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Daniel Onofrei, a subliniat angajamentul autorităților competente în gestionarea situațiilor de urgență și pregătirea pentru intervenții prompte în fața potențialelor riscuri. Această ședință a reprezentat un pas important în asigurarea securității și protecției cetățenilor județului Vaslui.

Angajamentul continuu al autorităților locale și centrale în abordarea și gestionarea eficientă a situațiilor de urgență demonstrează o preocupare constantă pentru siguranța comunității și adaptabilitatea în fața provocărilor în schimbare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img